gjutjärn avgassystem: grenrör vs headers

gjutjärn avgassystem: grenrör vs headers

Byta en gjutjärn grenrör med ett huvud är en gemensam väg för att mer prestanda. Det finns dock några saker att ta hänsyn till innan du gör denna ändring av ett fordon

Prestanda

Den främsta fördelen med rubriker över gjutna grenrör är ökad prestanda för rubriker. Headers flöde mer effektivt än grenrör och låta avgaserna att lämna motorn snabbare, vilket ökar risken för hästkrafter och vridmoment.

Värme

Fördelningslist producerar mindre värme än rubriker, som har tunnare väggar på grund av sin rörformiga metallkonstruktion. Den la värme är inte bra för närliggande mekaniska komponenter eller för prestanda, vilket är anledningen rubriker ofta keramik-överdragen eller förpackade med header tejp.

Laglighet

När det gäller utsläpp kan rubriker vara laglig om förorening -kontrollerade fordon. Kontrollera lokala lagar innan du installerar ett antal rubriker på en gata fordon.

Buller

Rubrikerna kan vara långt bullrigare än grenrör. Gjutjärn grenrör dämpa avgas ljud tack vare sin tunga, tjocka konstruktion. Headers har en tunnväggig konstruktion som överför ljud mycket lättare. Detta kan vara ett bra eller dåligt, beroende på vad du vill.

Utseende

Huvuden anses i allmänhet vara snyggare än grenrör gjutjärn, som ser ganska otymplig och oraffinerad jämfört med den snygga " bunt av ormar "utseendet på en trevlig header.


Relaterade artiklar


avgaser alternativ
keramiska bromsbelägg vs vanlig bromsbelägg
hur man byter ett batteri i en nyckelbricka
hur kallt luftintag fungerar
fördelarna med att ha ett system luftintag
hur säkra en husbil till en lastbil säng
Nissan Sentra bilstereo avlägsnande
hur man byter fjädrarna på en Cheva S10
hur man byter en länk krängningshämmare på en Mitsubishi Lancer
Fish Tail rostfritt avgas tips