framhjulsdrift och bakåt köra konvertering

framhjulsdrift och bakåt köra konvertering

Vissa kanske hävdar att en bakhjulsdriven konvertering är ingen mening med tanke på kostnaden för att helt enkelt köpa en bakhjulsdriven bil i första hand. Har dock praktisk aldrig traditionellt varit ett kännetecken för den genomsnittliga hot-Rodder, vilket är anledningen till detta svåra och ofta kostsamt företag har en så hård kärna följande bland dem som skulle våga vara annorlunda

Du behöver:.
Jack.
Pallbockar.
Dragkrok kit.
Skruvmejsel.
3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag.
Tin snips.

Ram

Det svåraste med att omvandla en framhjulsdriven (FWD) bil till bakhjulsdrift (RWD) är att de flesta FWD bilar inte har en ram på att bygga på. Även om det är lämpligt för produktion bilar, kommer enheten body metod för ram-minskat byggande står som en massiv hinder för alla som överväger en sådan swap.

Den enklaste lösningen är att helt enkelt kringgå hela problemet genom att köpa en full-inramade RWD bil eller lastbil i gott mekaniskt skick, och släppa din bil kropp ovanpå det. Den största fördelen med att omvandla detta sätt är att det nya regelverket kommer med all fjädring och kardanaxel komponenter redan finns på plats och arbeta tillsammans. Du behöver bara få den att passa.

Mät och ändra

Efter att ha valt en donator fordon av ungefär samma storlek som din egen, du nästan säkert kommer att bli tvungna att ändra ramen så att den passar. Ta ett mått på din tilltänkta FWD projektet från framhjul nav till bakre hjulhuset. Därefter förkorta eller förlänga din ram genom att lägga till eller ta bort delar av material från den raka centrum rambalkar så att blodgivaren ramens nav-till-nav mätning matchar kroppens. Bredd bör inte kräva för mycket förändring, de flesta bilar är ungefär samma bredd inom ca 6 inches, så du bör kunna kompensera för eventuella skillnader genom noggrant urval av offset hjul och omdömesgill tillämpning av eftermarknaden glasfiber hjul väl nödraketer. Men behöver du ett minskat axel om du planerar att släppa en Honda CRX på en Ford F-350 ram.

Klipp och Fit

Efter svetsning i vissa tillfälliga spröjsar för att hålla din unibody från implodera , klippa hela främre och bakre fjädring ut. Sänk försiktigt ned din bil kropp över givaren ramen, skär bort delar av brädan och brandvägg tills kroppen vilar där du vill.

Weld i ny plåt för att täcka överföring och drivaxeln, och tillverka en ny brandvägg.

Delar och församlingen

Du är antagligen kommer att behöva en ny drivaxel, hjul , bränsletank och en hel elsystem. Hela bromssystem och bränslesystem kommer att behöva ersättas. Behovet av en anpassad inredning kommer att bli tydlig när du försöker att sitta i din nya Frankenstein och luftkonditionering kommer med största sannolikhet komma med tillstånd av en fristående enhet eftermarknaden som de erbjuds av Hot Rod Air.


Relaterade artiklar


vad är övergången spåret i Holley förgasaren till?
hur du tar bort en radio från en Ford Ranger
hur man byter dörr högtalarna på en 2001 jeep
hur man ladda en kall luftintag
hur ska skyddas från bil-jackings eller personlig fara
krom färg tips
turbo grenrör teori
hur man hittar en utväxling för racerbilar
kan du sätta K & N luftfilter på en dieselbil?
hur tråd subwoofer