diy portning och polering

diy portning och polering

Topplock portning är besläktad med att bygga om en automatisk transmission i att det ses som något av svart magi bland auto entusiaster. De som inte förstår det är rädda för att prova, och de som är bra på det ofta hyllar tanken att portera kräver övermänskliga nivåer av talang. Men faktum är att få luftflödet och hästkrafter genom att mala på metall kan uppnås av alla som har en smula fingerfärdighet

Du behöver:. .
Ford radio demonteringsverktygen

Köp Verktyg

Den första och kanske viktigaste steget i portning är att ha rätt verktyg. Många misstag luft och elektriska kraft filmaskiner för sin mindre kusin, Dremel RotoTool. Även en Dremel kommer så småningom klara av att slipa bort en del metall, du kommer att behöva den behörighet som föreskrivs av en tärning kvarn. Köp ett färdigt kit portera från en tillverkare som standard slipmedel; dessa kit kommer med varje metall bit, slipsten, patron (sandpapper) rulle och dorn (förlängning) som du behöver för jobbet

Packning matchande.

mis-matchade ytorna mellan topplock och insugningsrör finns ett stort avbrott i flöde och är nästan säkert kostar minst 10 hästkrafter. Först låg en gammal insugsgrenröret packningen på huvudet: s insug och slå den med ett tunt lager snabbtorkande vit sprayfärg. När du tänder packningen borta, ser du det finns ett område ungefär 1 /8 tum som omger inlopp belagda med färg. Detta är vad du ska ta bort.

Använd en metall hårdmetall lite för att ta bort materialet, nedtrappning tills du får en mjuk övergång till ca 1 cm innanför porten. Jämna området med en patron rulle.

Bowl blandar

Nästa område uppmärksamhet bör vara det område strax under ventilsätet (sedd från botten av topplocket) känt som "skål. "Nästan alla fabrik huvuden har en vass gjutning ås strax innanför ventilen hamn, som stör luftflödet. Beroende på storleken på denna ås, kan du använda en hårdmetall lite, men en cylindrisk sten skulle vara säkrare. Målet här är att göra ås försvinna och övergången mellan inlopp och ventilsätet så smidigt som möjligt. Tänk på att inte nick ventilsätet med slipsten.

Polering

Intake polering är inte värt mycket hästkrafter och kan faktiskt orsaka en minskning av bränsle atomisering (blandning). Du fokusera istället på avgasporten, detta område kan inte vara för mjuk eller blanka. Börja med en sten för att få det smidigt och flytta till gradvis finare korn och föreningar för att lysa upp det. Följ anvisningarna, och du tittar på cirka 30 hästkrafter på en 350 + kubik-tums motor, kanske 20 på en 302. Fyra cylindrar kommer att få cirka 10 till 15.


Relaterade artiklar


Färgtoning tricks
hur man installerar barer toppmöte dragning
hur man lyfter bilen billigt
hur man byter en knopp Jetta skift
hur man installerar rubriker på en Mopar B-organ
hur man får mandat av min 92 Integra
IROC avgassystem tips
fordon sänka effekter på hjulinställning
ledningar instruktioner för Mallory hyfire 6a tändning
Vad är Växelreglage?