diy jeep skidplates

diy jeep skidplates

Skydd för landningsstället på din Jeep är en viktig del av alla off-road körning. Hasplåtar skyddar vitala organ i jeep från skador orsakade av stenar, träd eller andra föremål som får träffa undersidan av fordonet. Hasplåtar brukar 1/4-fat att 5/8-inch-thick stålplåtar att bulten till ramen för Jeep

material och verktyg

hasplåtar i allmänhet är konstruerade med stålplåt för att täcka viktiga områden under Jeep. Drivlinan, drivaxlar, överföring och överföringen kan alla skyddas mot skador. Välj gauge stål du vill använda för din Jeep. Tänk på vilken typ av körning hasplåten kommer att användas för, stenar kommer att behöva en tjockare plåt medan visa lastbilar behöver bara en tunn bit metall. En halv tum till 3/4-inch stålplåt rekommenderas för stenar och tunga terränggående användning samtidigt 1/8- att 3/8-tums stål kommer att lägga ut som en hasplåt utan vikten av tjockt stål. Tunga maskiner är bättre lämpad för kapning av stål denna tjocka, men en grundläggande kvarn och step-down lite med smörjning kan skära genom stål. Har ögonskydd, kapskivor, slipskivor, smörjolja, en step-down borr, måttband, markör och en borrmaskin.

Göra en Skidplate

Förberedelser och planering kan göra detta jobb mycket lättare. Tänk på positionering, fästpunkter, böjar och placering av hasplåten. Hitta en kartong stor nog att göra en mall för hasplåt. Rita ut mönstret på lådan och placera den under fordonet för att kontrollera montering. När kartong skärs på det sätt du vill ha det, spåra konturerna på plåten och använda din mala hjulet klippa ut mönstret. Det är där tunga maskiner är praktiskt. Testa passa metall när den är klippt ut och markera var hålen måste borras. Smörj metall och använda din step-down borra ut hålen. Ytterligare hål på undersidan kan göra hasplåt lättare och ge dränering poäng också. Använd klass 8 bultar när säkra hasplåten på fordonet. Anpassa din design och göra hasplåten unik för ditt fordon.


Relaterade artiklar


Hjuldistanser-och nackdelar
hur du ansluter hjälpfunktion på en 2006 Honda Ridgeline
hur man ladda batterier mobiltelefon i bilen med adapter
hur man wire en Dodge RAM broms trailer från scratch
hur du tar bort bilens högtalare
Hur du tar bort växelreglage ratten
hur du tar bort cd-spelare i en Ford Escape
hur man gör en Subaru Legacy snabbare
saker att göra din bil går snabbare
skillnader mellan ett intag och en kall luftintag