TBI till förgasare konvertering på en Chevrolet

TBI till förgasare konvertering på en Chevrolet

Även om det fungerar bra för beståndet applikationer, är det faktum att General Motors spjällhus Injection (TBI) är en mardröm för modifierade motorer. Även om det är möjligt att ersätta spridarna och spjällhuset och att programmera datorn, många tycker att det är enklare att "down-grade" till en förgasare setup

Basic Hardware

Den mest grundläggande saker du behöver för att konvertera från TBI till en förgasare är en carb och en matchande grenrör. Du kan försöka spåra upp en begagnad materiel många, men eftermarknaden aluminium grenrör som Performer RPM göra mer makt, är lättare och kommer bara köra dig ca $ 60. Ta bara bort den gamla fördelaren, släppa den nya i dess ställe och installera förgasaren.

Distributör

En extra du behöver för att ersätta är distributör. Beståndet distributör är datorstyrd, vilket är illa med tanke på att du kommer att ta bort datorn. Ett lager High Energy Ignition (högskola) enhet är en prisvärd, direkt bult-in för de flesta tillämpningar. Om du använder en berg-lyftare kamaxel, då du kommer att behöva byta ut distributörens drivhjulet för en mjukare brons enhet, eller riskerar att skada kamdrev. Kom ihåg att högskolan distributör sannolikt är bredare och längre än dina aktier enhet, som kommer att vara ett problem om din motor är väldigt nära elden-väggen.

Fuel System

TBI-systemet använder bränsle trycket långt utöver vad en carb kräver, så du måste installera en justerbar regulator bränsletryck till den befintliga linjen. Beståndet bränslesystemet använder en returledning, så Bränsletrycksregulator behöver bestämmelser för detta. Naturligtvis är det enklare lösning att helt enkelt byta bränslepumpen, som kommer att tjäna det dubbla syfte att förenkla installation och ersätta den slitna bränslepumpen med en ny enhet.

Transmission Troubles

Trots att swap är ganska självförklarande, vara förvarnad att fordon med datorstyrda 4L60-E automatisk överväxel sändning måste ytterligare arbete. Du kan antingen köpa ett fristående dator Transmission Control (ca 975 $ från Chevrolet handlare), installera en annan växellåda (som icke-elektriska TH700 från tidigare Chevrolet), eller köpa en manuell ventil-organ som tar bort alla elektroniska intervention . Av dessa är den enklaste och billigaste lösningen att installera en TH700, eftersom det ofta kan köpas för mindre än $ 300. Transmissionen är en bult-in ersättning för 4L60E, men din kommer att behöva ett lager byte eller justerbar eftermarknads gaspådrag kick-down-kabel. Vissa TH400s skiljer sig i längd nog från 4L60E som du kan behöva ändra drivaxeln längd medan du installerar den nya TH400-specifika ok. I alla kommer en TH400 swap kör någonstans i närheten av $ 600.


Relaterade artiklar


hur man målar en bil utan en pistol
alternativ till Run Flat däck
inte dynomax avgaser fungerar bra på jackor?
hur du tar bort en cell antenn från glas
auto metall målning tips
hur man ändrar breaker pekar på en elektronisk tändning
Inaktivera säkerhetsbältet larm på en Toyota
hur man installerar en GT hjul bidrag styrning
hur man installerar en Kenwood equalizer
hur du tar bort nackskydden i en PT Cruiser