luft chock fördelar

luft chock fördelar

Så sent som på 1990-talet luft chocker (luft suspensioner) endast anses lämpliga för dieseldrivna lastbilar och personbilar show. Har dock tjugoförsta århundradet framsteg i tekniken gjort airbag suspensioner verkligt konkurrenskraftig med någon annan fjädring typer för prestanda, och överstiger även de bästa befrielse när det gäller både mångsidighet och utseende.

Höjdjustering

Den största och mest uppenbara fördelen med luft-fjädringssystem är deras förmåga att variera höjd med stiletter i en växel. Det är denna förmåga som gör dem möjligen den mest mångsidiga fjädringssystem på marknaden. Traditionellt har fordonsindustrin entusiaster hade att välja mellan ett bestånd höjd för clearing vägbulor och uppfarter, och en sänkt hållning för bättre hantering och ram-skrapa utseende. En krockkudde fjädringssystem kan ett fordon som är utrustat för att se och hantera som önskas, och för att behålla varje uns av sin ursprungliga körbarhet.

Hantering

En inneboende brist i en krockkudde suspension är att för att släppa fordonet, måste dess ägare släppa luften ur säcken. Eftersom luften släpps ut ur påsarna, inre tryckfall, vilket gör att fordonet gunga mer och hantera värre. Det omvända gäller för att höja fordonet, där en hög höjd innebär ett ben-jarringly hård ritt. Detta är raka motsatsen till vad en ägare skulle vilja. Moderna system som de som erbjuds av Praxis använda ett dubbelt system luft kontroll som ger användaren möjlighet att självständigt kontrollera höjd och åkkomfort. Detta betyder att föraren kan ringa i en hård, låg rida för hantering och en lång, men bekväma, en för cruising. Detta är särskilt gynnsam för rallybilar, som under loppet av ett lopp kan snabbt övergången mellan behovet av en hög höjd och sänkt en. />
En ytterligare fördel med airbag upphävanden är deras förmåga att snabbt anpassa sig till hantering krav. De mest avancerade av dem är utformade för att öka trycket airbag som svar på varaktiga komprimering. Vad detta betyder är att i kurvor, en luft-bag utrustade bilens fjädring faktiskt blir fastare om bärande utanför däck. Detta gör för mycket förbättrad hantering tapperhet, och större stabilitet när Öppna eller lämna en sväng.

Mått och vikt

Endast hydrauliska fjädringssystem erbjuda samma on-the-fly justering av krockkuddar suspensioner. Hydrauliska system är också snabbare att reagera och mycket mer kraftfulla, men det är när den fördel som slutar. En krockkudde suspensionssystemet kommer vanligtvis i vid 1 /3 av vikten av ett hydrauliskt system, är mycket billigare och tar upp mycket mindre plats.


Relaterade artiklar


Thule rack instruktioner
hur man installerar en dubbel cd-spelare
Lägga till en turbo till en Volvo
hur man installerar en bil mätare volt amp
hur du väljer ett bilens ljudsystem
hur du anpassar säten auto bil med ditt eget foto
diy rökt strålkastare linser
hur man beräknar den ungefärliga sammanlagda diametern av ett däck
hur man byter en automatisk stereo med infinity
hur man installerar en GT hjul bidrag styrning