hur tråd lampor båttrailer till bil

hur tråd lampor båttrailer till bil

Trailers, precis som bilar och lastbilar, är skyldiga att ha fungerande bakljus, bromsljus och blinkers signal om du vill dra dem på allmän väg. Vissa lastbilar och stadsjeepar kommer från fabriken med förberett kärl i vilket en släpvagn ljus plugg kan anslutas. De flesta bilar inte kommer med förberett kärl, dock. Men att installera ett är säkert möjligt

Du behöver:. .
4-tråd släpvagn kärl
4 blå med dubbla portar kontakter.
1 ring tunga lödfritt kontakt.
Borrmaskin.
Självgängande plåtskruv.
12V testlampa.
Hjälpare.
Tång.
Eltejp.

LOCATE CAR WIRES


1.
Krypa under den bakre delen av din bil och leta reda på baklyktan kabelnätet. Selen är oftast paketerat i en korrugerad plast kanal kluvna, som kan spridas för att exponera ledningar inom.
2.
Fäst jordklämman på 12V testlampa till en ren metall del av bilens kaross eller ram.
3.
Bestäm vilken tråd inne i sele går till som ljus eller lampor. Välj en tråd. Tränga in i isoleringen på kabeln med vassa spetsiga änden av 12V testlampa. Ha en hjälpare tur fordonets nyckeln till körläge utan att starta motorn, slå sedan på strålkastarna. Om mätningen lyser när strålkastarna är påslagna, har du hittat bakljus kabeln. Markera den så att du kan minnas dess färg. Om testet ljuset inte slås på, har hjälparen slå på ena eller andra blinkers. Om blinkar testlampa på och av med antingen blinkers, har du hittat en av trådarna blinkers. Upprepa testet på de andra trådarna i selen för att hitta den andra tråden tur ljus.

Anslut trådarna


1.
Installera ett dubbelt uttag på varje kabel (högersväng, sväng vänster och baklykta). Dual Port kontakter har en sida öppen, vilket gör det möjligt att sätta dem på en solid ledning.
2.
Sätt en av de färgade trådarna på släpvagnen kärlet i det andra hålet i det dubbla hamn kontakt. Den gröna tråden ansluts med rätt blinkers tråd. Den gula ledarpar med vänster blinkers tråd och den bruna ledningen krokarna i bakljus kabeln. När båda ledningar Splicer, nypa metalldelen ner på skarv och skruva fast plastklämma i låst läge.
3.
Borra ett hål genom en metalldel under fordonet , lägg en kontakt ring tungan på slutet av jordledning (vit) på släpvagnen kärlet och anslut marken till hålet du nyss borrade med en självgängande skruv.
4.
Använd eltejp att svepa allting tight och snyggt.

tips och varningar


 • Testa anslutningar genom att vrida nyckeln för att köra och ha din medhjälpare slår på bilens belysning , aktivera blinkers och steg på bromsen när du sätter i toppen på testlampa i rätt uttag på kontakten.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en 3: e sätesraden i tahoes
  installera en ljusare svänghjulet på en luftkyld vw motor
  hur man installerar lammskinn klädsel i en Ford Taurus
  hur man köper en pistol sprayfärg för en bil
  hur man installerar en bar Eibach gungning på en GTI
  hur du monterar extra mätare i en Subaru Outback
  hur du tar bort ett passagerarsäte från en Toyota Prius
  hur fönsterfilm fungerar
  Vilka är fördelarna av keramiska avgaser rubriker?
  Jetta bilstereo installationen tips