hur man installerar Mopar big block headers

hur man installerar Mopar big block headers

Som ersätter den ursprungliga gjutna grenrör på en Mopar's big block-motor är en av de vanligaste och mest populära sätten att hjälpa motorn producerar mer hästkrafter och vridmoment. Stock mångfalder är relativt restriktiva medan tubulär headers evakuera tillbringade avgaserna mycket mer effektivt, vilket gör att motorn arbeta mer effektivt och producera mer kraft

Du behöver:.
Jack och pallbockar
. Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Öppna nycklar.
Packningsborttagare och avfettningsmedel.
Trasor.
Header packningar.
Maskeringstejp (tillval).
Momentnyckel.


1.
Höj fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på pallbockar. Du behöver flera meter utrymmet för att installera headers underifrån så se till att domkraften är lång nog för att ge tillräckligt fritt utrymme. Det bästa sättet att lyfta bilen med en full storlek fordon hiss.
2.
Koppla styr kopplingen till rätt storlek uttag och flytta det ur vägen. Konsultera verkstadshandbok för din bil för mer specifika instruktioner.
3.
Skruva loss och ta bort röret oljestickan och oljestickan. Koppla bort kablarna som går till startmotorn och skruva isär och ta bort förrätt med en socket. Ta tändkablarna och använda en tändstiftsnyckel att ta bort tändstiften.
4.
Skruva loss ursprungliga grenrören där de fäster på vardera sida av huvudet. Koppla bort grenrören där de bult till avgassystemet.
5.
Skruva loss motorfästen så att motorn kan flyttas lite så att grenrören att dras ut ur motorrummet . Också släppa styrarmar genom att lossa dem från kugghjulet arm och styra boxen så att de kan flyttas för att möjliggöra tillräckligt avstånd.
6.
Rengör området där rubrikerna montera med packning renare och avfettning. Skrapa bort eventuella rester av den gamla packningen och se till att monteringen ytan är ren och slät.
7.
Placera en ny header packning på vardera sidan av huvudet där rubrikerna montera. Vid behov, använd små bitar av maskeringstejp för att hålla packningar på plats medan du installerar rubrikerna.
8.
Installera den nya rubriker från botten av bilen, flytta motorn 2 till 3 inches, som behövs för att möjliggöra rätt mängd clearance. Du kan också placera ett block av trä under motorns oljetråg och lyft motorn med domkraften så att tillräckligt med avslut. Var noga med att inte skada oljetråget om denna metod används.
9.
Bolt rubrikerna på med huvudet bultar men inte dra åt skruvarna. Bolt rubrikerna till avgasrör. Dra åt bultarna till sidhuvudet tillverkarens rekommenderade inställningar. Dra åt bultarna som fäster på rubrikerna till cheferna.
10.
Tillbaka startmotorn, styrningen koppling, tändstift och allt annat som togs bort. Sänk bilen till marken.
11.
Starta motorn och låt den få upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och, med rubriker fortfarande varm, åter kontrollera täthet bultar och vid behov, dra åt dem igen med momentnyckeln.


Relaterade artiklar


hur man målar bakljus linser
Hur effektiva är K & N filter på nyare bilar?
dodge bort lastbil radio
hur du ansluter en Sony Xplod cd-spelare
hur du kan få Cadillac svansen i din S-10
hur du tar bort en vanagon förarsäte
hur man får bästa möjliga ljud från din bil subwoofer
hur man gör en bil har mer makt
hur man gör egna ljus på bilar
IROC avgassystem tips