hur du tar bort den hårda topp från en jeep

hur du tar bort den hårda topp från en jeep

Ta bort hardtop från din Jeep Wrangler kan du installera en sufflett, kör topless eller byta till en ny topp. Den översta lossnar med grundläggande handverktyg men eftersom toppen är tung, är det bra att ha en andra person som hjälper dig att lyfta den från Jeep. Det finns många olika toppar på marknaden som kan användas på Jeep Wrangler men alla använder samma monteringssystem som fabriken toppen. Så om din topp är fabriken eller eftermarknaden, kan du använda dessa steg för att ta bort det från din Jeep

Du behöver:.
Torx biten satt.
Ratchet.


1.
Vik ner solskydden och vända dem åt sidan, ur vägen. Leta reda på två spärrarna på toppen av vindrutan kanten. Vänd spärrarna ner för att låsa upp dem.
2.
Leta reda på sex Torx huvudet bultar som går längs kanten av den övre precis nedanför bakre sidorutorna. Ta bort dessa skruvar med T-40 Torx bitars och en spärrfunktion. Spara dessa bultar så att du kan använda dem när installerar toppen eller att sätta på mjuk-top skenor, om du installerar en sufflett ett senare tillfälle.
3.
Öppna sidodörrarna av Jeep samt baklucka. Öppna det bakre glaset på hardtop och leta reda på kontakten kabelnätet inne i baksidan av Jeep på förarsidan.
4.
Dra ur kontakten ledningsnätet från hardtop. Koppla bort brickan slangar som är ansluten till hardtop bredvid kabelnätet.
5.
Lyft hardtop rakt upp och stänga av Jeep och gå bort den från baksidan av Jeep. Skaffa en andra person som hjälper dig att lyfta toppen, eftersom det är mycket tung.

tips och varningar


 • Det finns många eftermarknaden lyftanordningar som hjälper dig att lyfta av toppen på din Jeep. Om du tar bort den övre ofta, kan detta vara ett bra alternativ för dig.


 • Relaterade artiklar


  vad är en låsning bakre differential för en Toyota?
  hur man byter en automatisk stereo med infinity
  Hur får man en bra grund på en bil antenn
  lustgas system installationsinstruktioner
  HHR rostfritt avgassystem tips
  hur man byter högtalare i ett 95 saturn
  en Westin nerf bar installationsguide
  Skillnaden mellan touring och prestanda däck
  hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor
  hur man installerar en säng extender på en Tacoma