bil gps köpguide

bil gps köpguide

Om du reser för en levande eller bara trött på att ständigt gå vilse eller göra fel tur överväga att köpa en bil GPS för dig själv. När en fixtur bara i high-end bilar, kan du nu köpa en bil GPS förinstallerat i många bilmodeller. Och som GPS-teknik utvecklas, fortsätter priserna på bärbara enheter att komma ner och

In-dash eller bärbar modell?

Köp en in-dash bil GPS om du planerar att använda enheten för ditt arbete eller om du gör en hel del resande . Den större storleken av denna typ av GPS gör det lättare att använda än vissa av de bärbara modellerna. Medan båda stilarna erbjuder liknande funktioner, en inbyggd enhet är oftast mer användarvänlig än en bärbar modell, särskilt om du har att använda GPS som du kör.
Anlita en professionell för att installera en eftermarknad bil GPS. Dessa enheter integreras ofta med övriga elektroniken i instrumentpanelen. En in-dash enhet är svårare för tjuvar att stjäla, även om det fortfarande är möjligt.
Köp en bil GPS som är portabel om du bara vill ha det på semesterresor eller för tillfällig resa utanför staden. En bärbar bil GPS är också att föredra om du ofta använder olika bilar för arbete. Du kan räkna med att betala mindre om du köper en bärbar modell.
Kom ihåg att antennen av en GPS måste ha fri sikt mot himlen för att fungera korrekt.

kartfunktioner

Hitta en GPS som har kartor du använder mest. Vissa GPS-modeller levereras med förinstallerade allmänna vägkartor. För att få mer detaljerade kartor, måste du antingen ladda ner kartor från bolagets hemsida eller betala en prenumerationstjänst för att få dem uppdaterade. Vissa GPS-modeller levereras med CD-eller DVD-skivor som du måste ladda på din dator och vidare till din GPS. Beroende på vilken typ av körning du gör, kan du kanske få genom att med förinstallerade kartor. Kom ihåg att vägar, framför allt nya, kan ändras dagligen, så kartor behöver ändra regelbundet. Du måste kunna uppdatera din GPS därefter.

Specialfunktioner

Hitta en bil GPS som har en skärmstorlek du kan se. Även om du inte vill ha en bärbar enhet som är så stor att den blockerar ditt synfält, vill du en som låter dig se kartan lätt som du kör.
En bil GPS med text-till-tal funktioner berättar du gatunamn snarare än "höger framåt. " Bilen GPS bör också tala om för dig vilken fil du behöver vara i för att navigera några varv säkert.
Du kan undvika trafikstockningar och zoner konstruktion med en GPS-utrustad med trafikinformation i realtid rapporter. Detta kan vara ett abonnemang och kanske inte finns i alla städer.
Leta efter en bärbar bil GPS som har en stabil montering. Vet du vad lagstiftningen i ditt tillstånd är om vindrutan fästen. Beanbag dämpare för Dashboard är ett annat alternativ att överväga. Också hålla i åtanke att en bärbar GPS måste kunna ansluta till bilens batteri kärlet om du planerar att använda den för mer än en timme.
Betala för extra utgifter såsom MP3-spelare, tittare foton, DVD-spelare samt Bluetooth-funktion endast om dessa är objekt som du kan använda regelbundet.


Relaterade artiklar


vad är en front krängningshämmare?
hur man Hardwire en bilstereo
mustang efi till carb konvertering
hur man installerar en glasfiber bodykit
Hur cyklon fungerar bränsle sparare?
hur du tar bort en radio chrysler lebaron
kol metalliska vs keramiska bromsbelägg
hur man byter en lysdiod i en projektor strålkastare
Vad är Växelreglage?
hur värme fjädrar för att sänka en bil