Hur uppgradera en Prius stereo

Hur uppgradera en Prius stereo

Toyota Prius var en av de första sålda hybridfordon på marknaden. När du kör Prius visar ett medvetande för bevarande, funktioner, inklusive stereosystem, är allt annat än låg kvalitet. När du hittar behöver uppgradera din fabrik stereo med en ny eftermarknaden däck, kan du lita på att ersätta arbetsuppgifter till en ljud-tekniker på en eftermarknad återförsäljare eller du kan byta gamla stereo för en ny själv och spara kostnader för arbetskraft.

Du behöver:
kåpa borttagningsverktyget.
Phillips-skruvmejsel.
Skruvmejsel.
10-millimeter hylsnyckel.
Kabelstam adapter.
Frontplatta adaptern.


1.
Ta bort ventilen vänster om ratten. Panelen drar helt enkelt gratis av instrumentbrädan med medel kraft från en klippa snoka verktyg. Börja längst upp och släpp klippen bakom panelen. När den översta dras fri, koncentrera sig på botten. Använd ett platt verktyg (trim panel borttagningsverktyget eller skruvmejsel insvept i ett tunt tyg) för att bända upp panelen av.
2.
bort instrumentbrädan under stereon. Ta tag i panelen genom den högra kanten och dra med betydande kraft att lösgöra plast stift som håller panelen på plats. Ta tag i nederkanten på panelen och dra den från instrumentbrädan. Panelen kommer fortfarande vara anslutna via cigarettändaruttaget ledningar. Låt kabeln som är ansluten och låta panelen hänga.
3.
Bort ventilen panelen till höger om stereo som du gjorde den vänstra panelen. Det är endast i samband med clips som kan dras fritt med måttlig kraft.
4.
bort instrumentbrädan nedanför rattstången. Ta bort de två skruvarna i de övre hörnen av panelen med en Phillips-skruvmejsel. Panelen är säkrade genom tre klipp på höger, två till vänster. Dra panelen från instrumentbrädan hand med medelhög mängd kraft. Panelen kommer att vara anslutna ledningar till Prius. Lämna kablarna som gör det möjligt för panelen att hänga i vägen för din nästa panel borttagning.
5.
Bort instrumentbrädan ovanför rattstången genom att dra den från instrumentbrädan hand. Panelen är fäst på instrumentbrädan med fyra clips (två på varje sida) som kan kopplas bort med handen. Förrätten ledningar kommer att anslutas till panelen. Låt den vara ansluten och låta kassetten hänga ur vägen för framtida panelen tas bort.
6.
Ta bort ventilen till vänster om stereon genom att dra det för hand, återställning av fyra klipp i hörnen. Parkeringsbromsen release kommer att hindra dig från att dra panelen helt fri från instrumentbrädan. Nå bakom panelen och pressa spärren på bromsfrigöringen handtaget. Handtaget ska kunna matas genom framsidan av panelen. Använd en flat skruvmejsel för att trycka på plats på axeln av handtaget för att frigöra hantera och göra det möjligt för panelen att dras från instrumentbrädan.
7.
Ta bort den undre ytan panel stereo genom att lossa de två skruvarna (en på vardera sidan) med kryssmejsel.
8.
Ta bort pekskärm ovanför stereon. Använd en 10-millimeters skiftnyckel för att ta bort skruvarna på vardera sidan av displayen (en på varje sida). Dra skärmen från instrumentbrädan hand i en abrupt bogserbåt kontra en stadig dra. Låt ledningarna (tre uppsättningar) bifogas. Sitt displayen på instrumentbrädan.
9.
Ta bort stereon genom att ta bort de fyra skruvarna nära hörnen på stereon fästet med en kryssmejsel. Dra stereo från sin docka och dra kabeln grupper från baksidan av stereon. Ta tag i grupper av vit plast tråd bindemedel, inte ledningarna själva.
10.
Anslut kabeln grupper att ett kabelnät adapter. Adaptern kommer att märkas med förkortningar eller färgkod för att identifiera var anslutningarna ska göras.
Elva.
Träd anpassade ledningar genom baksidan av frontpanelen adaptern och tryck fronten adapter i den tomma Prius stereo docka.
12.
Anslut kabelstammen adaptern leder till nya stereon. Tryck på eftermarknaden däck i öppningen av frontpanelen adaptern tills ansiktet är i jämnhöjd med trim adaptern.
13.
Tillbaka pekskärm ovanför stereon. Sätt på plats och utöva påtryckningar på båda sidor jämnt att knäppa displayen på fyra clips. Byt ut bultarna på båda sidor med en 10-millimeters hylsnyckel.
14.
Tillbaka den nedre stereo ansikte panel och skruva in de två skruvarna med en kryssmejsel.

15.
tillbaka ventilen till vänster om stereon. Mata parkering axeln bromsfrigöringen genom öppningen och knäpp fast den på plats igen. Byt ut handtaget på release (tryckknappar på) och tryck fast den på klippen tills de låses.
sexton.
tillbaka instrumentbrädan ovanför rattstången. Sätt panelen på plats och utöva påtryckningar på båda sidor jämnt tills fyra hörn clips är engagerade.
Sjutton.
Tillbaka instrumentbrädan under rattstången. Sätt panelen på plats och tryck på båda sidor tills klippen är engagerade. Byt de två skruvarna i de övre hörnen med en Phillips-skruvmejsel.
18.
Tillbaka återstående panelerna (höger vent, längst till vänster ventil och under stereo) genom att trycka dem på plats tills deras klipp är engagerade.

tips och varningar


 • Prius är konstruerad för en enda DIN-storlek stereo. Se till att den nya stereon däck produktion ligger inom acceptabla nivåer av bilens högtalare.


 • Relaterade artiklar


  billarm fjärrstart installationsinstruktioner
  hur tråd ljus utryckningsfordon
  hur du tar bort en stereo från en Mazda metro
  Vilka är fördelarna med en fast bakaxel?
  krom och rostfritt avgassystem tips
  hur man installerar skålade säten i en Cheva lastbil
  Volvo 850 avgassystem tips
  hur man installerar en jeep vindruta
  hur man installerar en kropp kit
  hur du tar bort stereon i en Ford Escape