tyfon luftintag installation

tyfon luftintag installation

Kall luft insugningssystem, som Typhoon är ett hot-biljetten punkt för dagens auto entusiasten, eftersom de ökar hästkrafter och bränsleekonomi utan att påverka drive-förmåga eller utsläpp på något sätt. Enkel att installera, ganska billigt och effektivt, kan Typhoon intaget betyder så mycket som 10 till 15 hästkrafter för vissa bilar. Det som följer är de steg som krävs att installera en Typhoon intaget på en Mini Cooper Turbo, men grunderna kommer att gälla för cirka 95 procent av alla anläggningar

Avstängning

Först, koppla bort batteriet, som kommer att förhindra gränsöverskridande kortslutning uppstår när du flyttar sensorn massa luft. MAF berättar bilens dator hur mycket luft går in i motorn och ligger någonstans i fabriken luftintaget, vanligen i anslutning till luft-filtret. Koppla loss selen fabriken ledningar från massproduktion luftgivare, och dra veven fall ventilationsröret från beståndet luftslangen. Det borde helt enkelt dra ut, men din rätt att använda en slangklämma.

Borttagning

Lossa eller ta bort klämmorna fabriken slang och alla bultarna den ursprungliga luftslangen till motorn och luft-box. Ta försiktigt bort luftslangen, och undvika innebär en onödig påfrestning på MAF sensorn bostäder. Skruva loss fabriken luftfilterboxen från hjulet brunnar och ta bort sensorn från rutan. Tappa inte bort packningen som passar mellan MAF och rutan.

Förmontering

Du kan installera om beståndet MAF i din nya Typhoon intag låda /värmeskölden, men detta är ett utmärkt tillfälle att installera en bättre strömmande MAF. Hursomhelst, se till att installera den medföljande knapp-bultar från insidan av rutan, annars MAF inte tätar. Slip din nya koniska K N filter på fästet i lådan, och drag åt slangklämman. Installera därefter förutsatt slangen silikon kontakten på baksidan av din MAF sensorn.

Installation

Montera din nya air-box med fabriken hårdvara och fästpunkter, och installera den andra kontakten silikongummi på turbo inlopp ( gasreglaget-kroppen på de flesta bilar). Installera det hårda röret som förbinder luften rutan till turbo /gas-kropp, och drag åt alla slangklämmor. Röret är avsedd att vara en tät passning inne i silikongummi kopplingar, så var inte rädd att använda en del silikon kompatibel fett (helst vitt litiumfett) för att underlätta insättandet. Ominstallera fabriken röret vevhusventilation.

Avslutning

Re-kontakt MAF sele sensorkablarna, och kontrollera alla dina klämmor och bultar är ordentligt åtdragna. Anslut den negativa batterikabeln, och allt ska vara fungerande.


Relaterade artiklar


hur man installerar en kall luftintaget på en ättling TC
hur du ansluter en bilstereo kablage
hur man installerar lanterniner lastbil
hur du installerar en 52 mm radiator i en Toyota Supra
Hur du tar emblem från sidan av en gastank på en motorcykel
hur du tar bort en panel toyota stereo
Hur fungerar en turbo fungerar?
hur du aktiverar satellitradio i en Ford
mustang installation huva scoop
hur man installerar en bil equalizer