ska jag underull min nya bil?

ska jag underull min nya bil?

Om du förhandlar för att köpa en ny bil, en sak du kan lita på att höra om är "underredsmassa. " Återförsäljare älskar att lägga till valfria underredsmassa på en väsentlig pris till kostnaden för ett nytt fordon, och hävdade att det kommer att göra bilen tyst och skydda din chassi från rost och korrosion --- som gör din bil längre. ? Så är underbeläggning värt kostnaden

Coatings Redan på bilen

Nya bilar kommer från fabriken redan belagda underifrån med en rad olika beläggningar som är utformade för att skydda chassi från sådant som rost, salt och olja. Återförsäljarens add-on underredsmassa är en svart substans som ser ut som tjära som sprutas under. Oavsett återförsäljare säger du, underbeläggning är inte i första hand en rost förebyggande. Undercoating är utformad för att dämpa trafikbuller och för att göra interiören tystare, inte att skydda mot rost.

Faror undercoating

underredsmassa kan ge dig en falsk känsla av säkerhet när det gäller din under-vagn motståndskraft mot rost och saltkorrosion. Det undercoating Materialet är för tjock för att komma in i små sprickor där fukt kan samlas. Undercoating kan även täppa upp dräneringshål i ramen som är utformade så att vatten dräneras från områden där det kan samlas. Medan undercoating kommer att förhindra en del rost, måste den tillämpas när bilen är ny och chassit är helt ren. Undercoating tillämpats dåligt kan fälla rost-orsakar och frätande ämnen mot metallen på bilen och orsaka korrosion under beläggningen där du inte kan se den.

Värt kostnaden?

Dagens bilar är välgjorda, och en mängd olika tekniker och förbättringar teknik har gjort dem mer motståndskraftiga mot rost och korrosion. Som ett resultat är svår rost på en bil mycket sällsynta. Eftersom de flesta fordon idag kommer med fem till sju år eller 100. 000 mil garantier, du behöver antagligen inte undercoating, och som påpekats tidigare, underbeläggning kan faktiskt skapa mer skada. Om du inte är i ett område där mycket salt används för att rensa vägarna från is och snö, är underbeläggning förmodligen inte nödvändigt och kan innebära betydligt kostnaden för din nya bil.


Relaterade artiklar


krom färg tips
hur du ansluter min mp3-spelare i min bil
Kan jag byta ut avgassystemet?
hur man läger i en Toyota Prius
hur ledningen en MSD tändning
hur man byter en kassett med en CD i en GM lastbil
hur du tar bort ratten från en Cheva S10
RODERHAKE vs boll
hur du lägger till en förstärkare till en bilstereo
bogsering problem släpvagn ljus