hur kan en chevy lumina kan programmeras om för bättre bränsleekonomi?

hur kan en chevy lumina kan programmeras om för bättre bränsleekonomi?

Chevrolet Lumina var GM: s Ave Maria spela på som producerar en bil massorna, en Everyman's fordon med god bränsleekonomi, plats för fyra och acceptabla prestanda. Även GM gjorde ett bra jobb i programmering av Lumina dator, det finns visst utrymme för förbättring där bränsle körsträcka är oroad

Köpa en Programmer

Förväxla inte en "power programmerare" för liknande produkter som prestandahöjande chips och OBD-läsare kod. Power Chips endast öka hästkrafter med hjälp av en uppsättning eftermarknad kalibrering och en kod som scanner gör ingenting men läs lagrade felkoder. Power programmerare som de som säljs av Apexi och Hypertech tillåta slutanvändaren att manipulera alla aspekter av programmering från bränsle kurvor till timing kurvor.

Ett alternativ till makten programmeraren är tillägnad dataprogram som ger dig ännu mer kontroll över datorns kontroll parametrar. Hypertech kan peka dig i riktning mot program för din bil, men du kan kräva en fristående dator kärnbränsle om din Lumina en 1996 och uppåt. Datorn används i nyare bilar erbjuder mindre justering än de som används i äldre och kanske inte tillåter dig att optimera för din lokala höjd förhållanden.

Bränsle Curve

I allmänhet är det bästa sättet att spara bränsle för att minska mängden insprutat bränsle av datorn i förhållande till luft. Nästan alla motorer är inställda att användas vid en 14. 7:1 air-/fuel skuldkvoten, som allmänt anses en fin medium för vardaglig körning. Ändra din dator inställning så att bilen går på 15:01 eller 15. 5:1 är ganska säker, men inte ryckas. Lutande ut smeten för mycket kommer att leda till detonation i cylindern, och eventuella motor förstörelse. Magrare bränsle blandningar ska alltid kompenseras med hjälp av bättre gas

En varning: beståndet syre (O2) sensorn i din Lumina har ett mycket snävt intervall för upptäckt, vilket kommer att begränsa mängden tuning dig kan göra. Överväg en eftermarknad bred-band O2 sensor. Dessa kommer att ge din dator förmågan att variera luft /bränsle från 7:01 hela vägen till 22:01.

Timing

Att öka mängden tändning förhand tillåts av ditt lager dator kommer att öka både bränsle körsträcka och hästkrafter, men vara mycket försiktig. Ökad tändning förväg för mycket kommer att orsaka alla samma problem som en alltför mager bränsleblandning.

Testa och trimma

Gör din sökning i små steg och vägprovet efter varje ändring. Maximal effektivitet sker i utkanten av motorn knacka, så lyssna till pinga under hård acceleration. Om du hör pinga under några omständigheter, omedelbart dra över och tillbaka programplaneringen ut lite tills det försvinner. Noggrann och effektiv trimning kan netto så mycket som en 15mpg ökning av bränsleekonomi, beroende på förhållanden, höjd och körstil.


Relaterade artiklar


hjul & däck passar guide
hur man gör en tre-hål högtalarbox
hur man beräknar kompressor öka
Kan jag måla min instrumentpanel?
hur du tar bort fendern ventilen från en Ford Focus
diy stege rack planer
vad är syftet med en bakre spoiler?
avgaser alternativ
hur man tråd en sub till en fabrik stereo
hur man ansluter en bilstereo kabelstammen till en dubbel radio