flytegenskaper i avgasgrenrör

flytegenskaper i avgasgrenrör

Du behöver:.
Små som insexnyckeln

För den oinitierade ett avgassystem header (grenrör) ser ut lite mer än galna gäng metall ormar, alla tvinnad kring varandra i till synes slumpmässigt sätt. Men grenrör är noggrant utformade komponenter som spelar en stor roll i dikterar den totala produktionen och prestanda kuvertet av en motor. Bra grenrör hög grad kan öka både kraft och bränsleekonomi, så det lönar sig veta vad man ska leta efter när man köper.

Velocity

En grenröret har primär rören (de som körs från avgasporten att kollektorn) som är dimensionerade för att optimera avgashastighet vid en given rpm (varv per minut). Det vanligaste sättet att öka flödeshastigheten är att använda mindre, längre rör. Effekten kan genom påvisas genom att blåsa genom ett sugrör, och sedan en pappers-handduk rör. Luft kommer ut ur halm kommer att resa mycket snabbare när det lämnar än det från papprör.

Velocity och tröghet

Fast det kan tyckas märkligt att tänka så, har luftmassan och omfattas av samma lagar tröghet som allt annat. Som det gäller för avgasflödet är tröghet tendens att objekt i rörelse att stanna i rörelse. Ju snabbare avgaserna går ut ur hamnen, desto mer sannolikt är det att hålla sig i rörelse när kolven stannar trycka ut dem. Denna tröga effekt är känd som "sophantering" och skapar ett slags vakuum i sidhuvudet primära rör som suger restgaser ut i förbränningskammaren, vilket gör plats för frisk luft och bränsle.

Mottryck

Det finns en vanlig missuppfattning att en motor behöver en viss mängd av mottryck i avgaserna att fungera, men detta kunde inte vara längre från sanningen. Mottryck är en biprodukt av den klena rör en gång åberopas för att hålla avgashastighet hög, och faktiskt agerar mot hastigheten i sig.

Återgång

Återgång händer när avgaserna i en primär röret börjar komprimera och flöde bakåt. Reversion orsakas av låg-avgashastighet, och i allmänhet tenderar att ske vid låga varvtal på motorer med stora primära rör och avgasportar. Detta (i motsats till en brist på mottryck) är därför stora primära rör tenderar att minska lågt varvtal hästkrafter.

Cross-Primary rensning

Denna effekt uppstår när ett sidhuvud primära är förbunden med en annan cylinder är det är 180 grader i fas med sin egen avgasflödet. När konstruerade på rätt sätt kommer en primär röret skjuter avgaserna genom skede medan den andra s påtryckningar börjar ramla av. Detta skapar en gränsöverskridande cylindrig sophantering effekt, där avgaserna från en cylinder i huvudsak är tät resterande gaser från den andra.

Fördelningslist som är utformade på detta sätt (som kallas "180-graders headers") kan agera som ett slags baklänges kompressor, suga avgaser från motorn som ett vakuum. För ett exempel på en sådan 180 rubriker, behöver en inte leta längre än de som används som original Ford GT40 racerbilar.


Relaterade artiklar


hur man installerar en kall luftintag i en Dodge Dakota
hur man bygger bil ramper
Hur effektiva är K & N filter på nyare bilar?
subwoofer Inkopplingsbeskrivning
hur du tar bort en fabrik dodge stereo
typer av bil högtalare
var att hitta grafik för 2007 Jeep Wrangler
hur man får turbo ljudet på din bil
hur du tar bort fabriken trasa på ett dodge ram
hur du installerar en hitch på en Cheva Silverado