enkelt sätt att tarmen en katt omvandlare

enkelt sätt att tarmen en katt omvandlare

Katalysatorer rena avgaserna från skadliga kemikalier och gaser som förorenar atmosfären. Dock begränsa de också det fria flödet av avgaser och suga kraft ur en bil. De flesta högpresterande entusiaster installera ett högt flöde konverterare som eliminerar denna begränsning så mycket som möjligt medan den fortfarande rengöring avgaser. För hardcore racer är dock även de högsta flyter omvandlare för mycket, så de måste ta bort det hela. Det bör noteras att köra en bil på gatan utan katalysator är olaglig. Denna ändring är för off-road racing använder endast

Du behöver:. .
Små insexnyckeln som

rensning din konverterare

Den enklaste och billigaste sättet att ta bort katalysator är helt enkelt att tarmen din konverterare. Få bilen på en hiss eller står eller hur du väljer att få stöd av den och skruva isär omvandlare. Var noga med att göra detta efter att bilen har varit avstängd i flera timmar, eftersom avgasröret kan förbli varm ganska länge. Dessutom kommer värmen orsaka metall att expandera, vilket gör det svårare att ta bort.

När du har tagit bort omvandlaren kommer katalysatorn se ut som en vaxkaka på insidan. Det är solida och svåra att få bort, men med hjälp av en kofot som ett stämjärn och en hammare, kan du bryta ut. Det kan vara en seg process att ta bort alla av det, men processen kan vara hjälpt av att använda en borrmaskin med en lång bit att starta försvaga bikakestruktur, vilket är mycket gedigen.

När alla Katalysatorn avlägsnas, ersätta tomma omvandlare skal och din bil är bra att gå. Det finns dock problem med detta. Ta bort katalysatorn gör inte bara bilen olagligt för gatbruk, men det tomma skalet av Converter är ett bra affär bredare än resten av avgassystemet. Detta orsakar problem med tryckförändringar och hastighet inkonsekvens som faktiskt kan negativt påverka prestanda för din bil snarare än öka det.

Test Rör

Om du är villig att spendera pengar, en mindre arbetskrävande sätt att ta bort katalysatorn från bilen är helt enkelt att köpa ett test pipa från en av de många eftermarknaden avgassystem företag. Ett test röret är en längd av tomma avgasröret lika med längden av en katalysator. Helt enkelt skruva isär din konverterare och bult i ditt test röret. Inget att göra med att hantera mejsling bort på katalysator eller hantera röran.

Den bästa delen om ett test pipe är att du kan hålla din omvandlare helt intakt. Detta gör att du kan köra med testet röret på banan under helgerna, men ersätta din omvandlare och vara Street Legal, om du skulle vilja köra din bil också och från jobbet också. Eftersom kriterierna röret kommer också att matcha diametern på ditt avgassystem, finns det ingen oroa sig fluktuerande tryck eller hastighet i avgaserna.


Relaterade artiklar


vad är offset däck?
auto fönster nyanser statens lagar
turboladdare faq
hur man programmerar en Honda fjärrstyrning
hur man programmerar en Keyless post för en Honda CR-V
hur man installerar ett kit oem Aero i en 2003 honda
auto färgton tips
hur man tråd en stötfångare vinsch
hur man installerar roller rockers dubbar
hur du ändrar din bil