anpassade chevy förorts diy aerodynamik

anpassade chevy förorts diy aerodynamik

Pickup bilar och stadsjeepar i allmänhet har en obekväm relation med aerodynamik och Chevy Suburban är inget undantag. Även om de flesta kan anta att lastbilens storlek och makt att effekten är av marginell Aero i bästa fall är sanningen tvärtom. Dessa annars mångsidiga stadsjeepar har alla aerodynamiska effektiviteten av en 300-hästkrafter ladugårdsdörren, och runt omkring prestanda lider mycket för det

Lägre IT

Suburban storlek kan vara dess största tillgång där mångsidighet är oroad, men det är också den plattform mest avskyvärda ansvar när det gäller att skära genom den vind. En lägre lastbil presenterar mindre Frontyta att luftflödet, och därmed måste övervinna mindre motstånd att resa igenom det. Få ett fordon lägre till marken är den enskilt mest effektiva metoden för lägre luftmotstånd och en luftfjädring system kan bara medlen för detta ändamål.

Moderna luft upphävanden använda ett system av reservoarer och ventiler som orsakar dem att öka i stelhet när de blir lägre och få mjukare med höjden. Den här ändringen ensam kommer netto förbättringar i hanteringen genom ökad fjädring styvhet och en massiv minskning av luftmotståndet överträffas av någon annan enskild mod.

Belly Pan

När du har tagit hand om den översta, till botten av din Suburban behov åtgärdas. De många små utbuktningar som oljetråg och tvärbalk och fjädringskomponenter bidrar alla ett visst motstånd, som i ramarna för det de floor-pan/road gränssnittet kommer att uttryckas som både drar och positivt lufttryck. Dra kommer sakta ner dig, och positivt lufttryck orsakar hiss och instabilitet i hög hastighet.

Installera en full mage pan kommer att avsevärt minska denna effekt. En mage pan är en bit plåt som bildas av metall och passar till botten av chassit och görs så plan som möjligt. Detta pan kommer att snabba luftflödet under chassit, och nettoresultat i hög hastighet stabilitet, bränsleekonomi, toppfart och acceleration.

Air Control

Alla Förortsbor (särskilt tredje generationens 1973-1991 modeller) har stora front galler än passerar mycket mer luft än de behöver för att kyla motorn. Vid exponering för höga volymer, hög hastighet luftflöde, blir motorn i sig en stor faktor i bilens totala luftmotstånd. Inte bara detta överskott dra luft ökar, blir det också tryck i motorrummet och tenderar att flyta ut i botten. Detta ökar positivt tryck och därmed hög hastighet hiss.

Experimentera med galler luftflöde genom att installera olika storlek ark plexi bakom den. Börja med små block-off ark, och hålla sig i rörelse upp till allt större storlekar tills lastbilen börjar överhettas. Minska storleken på arket lite från överhettade punkt, och du är i det optimala intervallet. Betrakta en luft-fläktkåpa som de hittade på Mitsubishi Evolutions och Corvette C5-R är en nödvändighet om du installerar en mage pan.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en Acura tl radio
ford nyckellösa fjärrprogrammering instruktioner
hur du tar bort radion i en Ford Escape
hur du justerar remmarna biltransporter
strålkastare & domelight problem i en Chevrolet Caprice
hur du gör din bil lättare
hur hitch upp din båt eller släpvagn enkelt
hur tråd ljus utryckningsfordon
effekter av inflytande barer
hur du tar bort ford explorer platser