Kan jag byta ut avgassystemet?

Kan jag byta ut avgassystemet?

Byta ditt lager avgassystem med en eftermarknad alternativ är en av de enklaste och mest grundläggande sätten att förbättra resultatet för din bil. Ökad avgasflödet inte bara ökar hästkrafter och vridmoment över makten bandet, men i många fall kan det också förbättra gas körsträcka. Eftersom inga interna eller mycket mekaniska ändringar görs ersätter någon del av den totala avgassystemet är lika enkelt som att ta bort och ersätta en rad bultar

katt tillbaka Systems

De mest populära avgaserna ersättning är "katt back" system. Detta avser eftermarknaden delar som ersätter ditt lager avgaser från katalysatorn hela vägen tillbaka, inklusive ljuddämpare. Dessa system kräver bara att du regla upp ditt lager avgaserna vid katalysatorn och sedan bult på ditt nya eftermarknaden system. Denna ändring förkroppsligar perfekt idén om "bolt on" makt och är närmast plug-and-play prestanda du kan få.

Headers

En stor del av alla avgassystemet är grenröret som bultar direkt till motorblocket. Ofta är fabriken bitar byggd med tanke på effektivitet, inte prestanda. Byte av fabriken insugningsröret med eftermarknaden rubriker kan låna en stor prestandaökning.

Men eftersom headers bult direkt till motorblocket och är ganska stora, kan deras installation vara betydligt svårare, eftersom andra delar av bilen och motorn kan behöva att tillfälligt ta bort för att ge tillräcklig åtkomst för installation . Men när rummet har rensats, det finns inga ytterligare komplikationer förutom unbolting den gamla delen och bultning i det nya verket.

High-Flow katalysatorer

En av de största flaskhalsarna i varje avgassystemet är katalysatorn . Även om dessa är nödvändiga för att rena skadliga gaser och kemikalier ur avgaserna, begränsar de kraftigt avgasflödet. Många avgaser företag erbjuder högt flöde modeller som inte är mer restriktiva än en öppen pipa, men ändå rengöra din avgaser nog att passera utsläppsnormer.

Detta är kanske den mest komplicerade borttagning och installation i hela avgassystem, om bara för att många har en CO2-givare inbäddad i dem. Dessa sensorer skruva bara ut din gamla katalysator och i den nya. Är det viktigt att du köper ett fordon modell dock att säkerställa att placeringen av sensorn är korrekt.


Relaterade artiklar


krom avgas byte tips
diy bil målning
diy turbo kit
corvette radio avlägsnande
hur man väljer en turboladdare
beskriver anslutning varningsljus på enkelt sätt
hur man mäter för ett hjul bult cirkel
turbo avgassystem tips
hur man installerar en bil förstärkare till en fabrik radio
hur man beräknar den ungefärliga sammanlagda diametern av ett däck