Hur kan jag göra min camaro snabbare?

Hur kan jag göra min camaro snabbare?

Ordet "Camaro" är franska ursprung och betyder ordagrant att "bästa vän". Detta är en beskrivning som tycks bekräftas av flera generationer av entusiaster, som varit modifiera och racing Camaros längre än flesta av oss har varit levande. Vad som följer är en populär recept för Camaro prestanda, men den enda verkliga begränsningarna ligger i ägarens plånbok och fantasi

Power

sinne aldrig alla "ponny bil" nonsens; Camaros handlar om stora, dumma V8. Sant, kan du gå med en centrifugal kompressor, lustgas eller en vanlig turbo men varför inte bryta formen? Squire Turbo Systems (bland andra) gör ett utmärkt bakmonterad twin-turbo system som passar in där beståndet ljuddämparen brukade vara. Vid $ 7. 400, en bakre-mount system kommer inte att den billigaste vägen till makten, men Satsen levereras komplett och gör en smygande från 500 till 650 hästkrafter i bolt-on form. De kan aldrig veta vad som slog dem.

Chassi

Innan något annat, du kommer att behöva installera någon form av chassi stag, eller riskera din häst 600 massförstörelsevapen vrida ramen till en kringla. En under-bil X-brace är ett minimum, men att överväga ytterligare förbättringar. En rulle bur är aldrig en dålig idé, och tjänar de alternativa syfte att skydda dig från din egen bilkörning. Anpassad fabricera en plan, två-bar Störtbåge som passar i dina paneler lager inredning kommer att ge skydd och underhålla din stealth fighter låg profil.

Fjädring

Ingen vill ha en Dyno-drottning som gör absurda hästkrafter nummer men handtag som en sopbil. Investera i en bra uppsättning med justerbara coil-over chocker och fjädrar kommer att bidra till att ge dig Camaro s hantering av detta årtusende. När du är där, ersätta alla dina Camaros slitna bussningar gummifjädringen med styv polyuretan ersättare som de som säljs av Energy Suspension. Dessa två förbättringar kommer att köra dig $ 2000 till $ 3000 för en grundläggande installation och kommer att göra stor skillnad i hanteringen.

Hjul och däck

Inget av detta kommer att göra någon skillnad om din nya kraft eller hantering tapperhet inte gör det på trottoaren. Överväga att flytta till en uppsättning av smidda 18-tums hjul om du inte redan har, och linda dem med de bästa däcken du har råd. Även om de kommer att avsevärt förbättra din kvarts mile gånger, motstå frestelsen att använda DOT rättslig dra slicks om du planerar att göra det hemma. Sticky R-förening gata däck kostar lite (om någon) mer och ha riktigt vatten lameller (kanaler) för att hjälpa dig att undvika en fruktansvärd död i regnet. Kom ihåg: när det gäller däck, du får vad du betalar för. Den högsta prestanda däck kan köra över $ 500 en bit, så se upp för de 90 $ avdelning-store "prestanda" däck och skjuta för något i mitten.


Relaterade artiklar


hur marken en dragkrok
hur man mäter en cirkel hjulbultar
hur nyans ett bakfönster
hur man får skalet av en lastbil
hur du tar bort ford explorer platser
hur man ändrar hjulsidor
hur man installerar dörr högtalare i en jeep
hur du installerar en VW New Beetle anpassade ratten växlingsindikatorer
hjul motprestationer förklaras
2005 Honda Civic radio avlägsnande