Honda Ridgeline bilstereo avlägsnande

Honda Ridgeline bilstereo avlägsnande

Hondas Ridgeline är den japanska biltillverkaren första och enda inträde i full storlek pickup kategori av fordon. Liksom sina konkurrenter, utrustar Honda Ridgeline med ett sortiment av stereo alternativ. För att ta bort Ridgeline s stereo för reparation, utbyte eller lägga till andra eftermarknadstjänster komponenter (t. ex. en satellitmottagare eller MP3-adapter), kan du lita på uppgiften till en ljud professionell, eller så kan du ta bort stereon själv och spara kostnaden för arbetskraft .

Du behöver:
Små ställa hex nyckel.

Säkerhet

Innan du tar bort stereo eller någon annan komponent ansluten till Ridgeline elsystem, måste du först koppla bort den negativa batterikabeln. Den negativa kabeln är svart och ansluter batteriet till motor eller ram av Honda. Använd en Phillips-skruvmejsel för att lossa kabelns klämman. Avlägsna klämma ur batteriets negativa leda post. Vila klämman bort från batteriet tills du ansluter den i slutet av jobbet.

Tillträde till Stereo

instrumentbrädan i Ridegeline behöver tas bort för att komma åt stereon. Medan andra Honda fordon kräver att du tar bort flera paneler innan åtkomst till stereon, har Ridgeline en instrumentbrädan som drar sig undan från instrumentbrädan. Panelen omger stereo och klimatanläggning och sträcker sig hela vägen till vänster om ratten.

Börja längst upp till höger i stereo. Ta tag i hörnet på instrumentbrädan och bänd loss den från instrumentbrädan. Med ett medium mängd kraft klämmorna frikopplas. Fortsätt att bända i ytterkanten av panelen, koppla alla klipp runt panelen. När klippen har alla varit frånkopplad, nå bakom rattarna klimatkontroll och dra kabeln grupper för varje vred gratis. Ta tag i kabeln grupper enligt deras plast bindemedel, inte ledningarna själva

Låt instrumentbrädan runt ratten. Rotera bara det ur vägen så att du lätt kan komma åt stereoanläggning Ta bort Stereo Ridgeline's stereo sker inom stereon fästet med sju skruvar --- fem bredvid ansiktet på stereo och en på var sida om fästet.

Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort de tre skruvarna på höger sida och två på vänster sida. På höger och vänster sida av fästet är skruvarna (en på varje sida) som håller "fabriken fickan" på fästet. Använd en Phillips-skruvmejsel för att avlägsna varje skruv. Dra stereo från fästet. Dra tillräckligt långt för att nå alla anslutningar på baksidan av radion.

Dra varje tråd grupper från stereon. Ta tag i tråden grupper av plast bindemedel, inte ledningarna själva. När de fyra grupperna (antenn, förstärkare, strömförsörjning och högtalare) är bortkopplad, kan du dra stereon helt från Ridgeline instrumentpanel.


Relaterade artiklar


hur man köper drifting däck med färgad rök
gör det själv dragkrok för en Nissan Sentra
hur man programmerar en Clifford larm fjärrkontroll
hur man installerar en in-dash radio i en bil
Syftet med en blåsa av ventil
hur man installerar en kropp hiss på en jeep tj
BMW E39 projektor strålkastare installationsinstruktioner
vad som är lagligt Färgtoning?
hur du tar bort mittkonsolen på en GMC Sierra
instruktioner för installation av ett konvertibelt topp