hur man installerar slitsade broms rotorer

hur man installerar slitsade broms rotorer

Slitsade broms rotorer är en vanlig och effektiv broms uppgraderingen. Slitsade rotorer har kortplatser som är bearbetade i ansiktet på rotorn. Öppningarna bidra till att skingra värmen vid inbromsning, vilket i sin tur minskar broms blekna och ökar bromsprestanda under aggressiv körning. Brake rotorer, oavsett om de är lager eller prestanda, är relativt lätt att installera på nästan alla fordon

Du behöver:. .
Jack och pallbockar
Broms renare.
Trasor.
Platt skruvmejsel.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Breaker bar.
Allen skiftnycklar (vissa modeller).
Torx bits (vissa modeller).
Antikärvmedel.


1.
Lossa muttrarna som håller hjulen på med ett däck järn. Lyft fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort muttrarna och hjul och ställ in hjulen åt sidan.
2.
Spraya broms renare på bromsen komponenter, även bromsok, rotor och bromsslang. Rengör delarna ner med en trasa så att de är fria från smuts och olja. Du bör använda gummihandskar och lunga skydd eftersom bromsen renare är en stark kemikalie.
3.
Ta bort skruvarna som fäster bromsok till bromsok fästet med hjälp av en sockel, den Ratchet och en breaker bar på slutet av spärrfunktion för att ge tillräcklig kraft för att lossa bultarna. Skruvarna kan vara en konventionell sexsidiga bult, en insexskruven eller en stjärnformad Torx bult. Använd lämpligt verktyg för att ta bort bultarna. Det kan också vara en fjäder klipp på två bultar med måste försiktigt pried av med en platt skruvmejsel. Det kan också vara av plast damm täcker över bromsok bultar.
4.
Skjut tjocklek bort av rotor och behålla det till avstängning upprätt så att den inte lägger någon vikt på mjuk bromsslang som leder till bromsoket. Om bromsok är tillåtet att hänga från bromsledningen det kan skada den.
5.
Inspektera bromsok fästet. Beroende på märke och modell, kan fästet hindra rotorn tas bort om en del av den går runt rotorn. Om det behövs, ta bort skruvarna bromsok fästet med ett vägguttag och ställ fästet åt sidan.
6.
Kontrollera rotorn för att se hur den är fäst i navet. På vissa fordon är rotorn helt enkelt höll på med väg-hjulet och kommer att kunna dras av, rakt ut från navet när bromsoket är ur vägen. På vissa fordon, är rotorn hålls på med ett större centrum mutter som behöver vridas motsols för att ta bort. Rotorn kan också behållas med två små skruvar infällda i rotorn som lossas med en platt skruvmejsel eller en insexnyckel.
7.
Drag av rotorn rakt ut i navet. Om den gamla rotorn är fryst till hubben från rost och smuts, använd en gummiklubba för att peka på rotorn från baksidan och lossas. Spraya broms renare på navet monteringsytan och lägga ett tunt lager antikärvmedel på monteringsytan.
8.
Rengör ny rotor med broms renare och torka den med en ren , torr trasa. Skjut in den nya rotorn på navet. Installera det i omvänd ordning att den gamla rotorn och någon fastsättningsanordning togs bort.
9.
Byt bromsok fästet om den togs bort, dra åt bultarna med uttaget. Skjut bromsok bak på rotorn och installera två bromsok bultar samt dammskydden och fjäderklämman om tillämpligt.
10.
Upprepa ovanstående steg för varje hörn av bilen. Byt ut hjulen och sänk bilen till marken.


Relaterade artiklar


vad du behöver veta när du köper ny bil däck
vad är en låda motor?
Färgtoning instruktioner
bil bakruta toning tips
var att hitta grafik för 2007 Jeep Wrangler
hur man installerar en CD-spelare i en Cheva Astro
de mest välljudande avgassystem tips
hur man byter fjädrarna på en Cheva S10
Saleen ovala avgasrör tips
ford mustang inredningsidéer