hur man installerar rotorer prestanda broms

hur man installerar rotorer prestanda broms

Det finns flera olika typer av rotorer prestanda broms som kan installeras för att uppgradera ett fordons bromssystem, som alla har funktioner som förbättrar rotorn förmåga att avleda värme vid upprepad och aggressiva inbromsningar. Slitsade rotorer har slots bearbetad i deras ansikte som hjälper avleda värme under aggressiv bromsning. Cross-borrade skivor har hål borrade genom rotorn för värmeavledning, medan ventilerade rotorer har ventiler i kanten av rotorn mellan främre och bakre ytor. Vissa rotorer har alla tre av dessa funktioner

Du behöver:. .
Jack och pallbockar
Broms renare.
Trasor.
Platt skruvmejsel.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Torx bits (vissa bilar).
Allen skiftnycklar (vissa bilar).
Tråd eller snöre.


1.
Lossa ratten s muttrarna. Hissa upp bilen och placera den ordentligt på pallbockar. Om du har tillgång till ett fordon lyfta, höja fordonet till en nivå där bromsarna är lätt åtkomliga. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2.
Spray bromsarna frikostigt med broms renare. Med en ren, torr trasa torka bromsdelarna med en trasa tills de är fria från smuts, olja och möjliga föroreningar.
3.
Inspektera baksidan av bromsok där bromsoket är skruvas i bromsoket monteringsfästet. Bromsok kommer att hållas den med två skruvar, som kan ha en låsfjäder fäst dem. Om det finns en låsfjäder, bända bort det med en platt skruvmejsel, se till att inte böja det. Bultarna själva kan antingen konventionella bultar, bultar allen eller en stjärnformad Torx bult. Ta bort bultarna med uttaget, Ratchet och en brytare bar och ställ dem åt sidan.
4.
Skjut tjocklek bort av rotorn. Eftersom bromsok fortfarande kommer att vara knuten till bromsledningen, måste du stödja bromsledningen så att vikten av det är inte på bromsen linje, som potentiellt kan skada linjen. Ett sätt att stödja bromsok är att knyta den till uppskov stolpe med zip-slips eller en bit ståltråd.
5.
Ta bort bromsok fästet med en sockel och spärrfunktion om den hindrar rotorn tas bort. Detta är inte nödvändigt att på alla fordon. Kontrollera fästet eller kontakta din verkstadshandbok för detta steg.
6.
Drag av rotorn bort av navet. Vissa rotorer hålls på med ett större centrum mutter som måste avlägsnas med en sockel, medan andra hålls kvar med två ställskruvar som fördjupningen i ansiktet på rotorn. Vissa rotorer glida helt enkelt av. Om rotorn är frusen om från fukt och rost, knacka från baksidan med en gummiklubba.
7.
Rengör monteringsytan där rotorn är installerat. Om du vill kan du också placera en del antikärvmedel på monteringsytan för att underlätta framtida rotorn avlägsnas.
8.
Rengör ny rotor med broms renare och torka den med en ren , torr, oljefri trasa. Skjut in den nya rotorn på navet. Om det togs bort, bult av bromsok fästet igen. Skjut bromsok över rotorn och installera om bromsok bultarna med uttaget.
9.
Upprepa stegen ovan för de andra tre hörnen av bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken.

tips och varningar


 • När du installerar rotorer prestanda broms, är detta också en bra tid att uppgradera resten av bromssystemet med kuddar prestanda broms och flätad stål linjerna.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter chevy C10 golv trä säng
  teknik för automatisk fönster toning
  hur du lägger vikt på en framhjulsdriven bil
  hur krok i spänningen spårvidd till ett batteri
  hur man målar bilen autobody
  hur du tar bort en radio från en sen modell chevy kavaljer
  statliga Färgtoning lagar
  hur man limma Harley emblem på en bensintank
  hur man installerar en bil cd-spelare på en Ford
  Vilka är de typer av stänkskärmar för lastbilar?