hur man installerar en in-dash radio i en bil

hur man installerar en in-dash radio i en bil

Bilstereo ersättning är nödvändigt för en många skäl. Om du vill uppgradera din stereo, måste du ta bort och ersätta din fabrik däck. I fråga om att lägga till komponenter som en satellit radiomottagare eller iPod-adapter måste du också förstå de procedurer som är involverad i avlägsna och byta ut bilens radio. Du kan lita på uppgiften att ersätta en professionell installatör eller du kan byta stereo dig själv och spara kostnaden för arbetskraft

Du behöver:.
Phillips-skruvmejsel.
Kabelstam adapter.
Trim-panel borttagningsverktyget.
Frontplatta adaptern.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln (eller grundstötning kunna) från fordonets batteri. Grundstötningen kabeln är svart och ansluter bilens batteri till ram eller fordonets chassi. Använd en Phillips-skruvmejsel för att lossa på kabeln klämma ur minuskabeln inlägget. Ta bort klämman från posten och vila bort den från batteriet.
2.
Ta bort stereon från fordonets instrumentpanel. Särskilda instruktioner för borttagning variera, kontakta din bil bruksanvisning för exakt förfaranden. De flesta fordon kommer att kräva att du tar bort instrumentbrädan eller paneler som omger stereon monteringsfästet med ett trim verktygsstativ borttagning. Du kan också ta bort skruvarna som håller stereon i fästet. Dra stereo från instrumentbrädan tillräckligt långt för att komma åt ledningarna Grupper förbundna med baksidan av radion.
3.
Dra kabeln grupper från den bakre delen av stereo av plast ledningar bindemedel , inte ledningarna själva.
4.
Anslut kabeln grupper att ett kabelnät adapter. Adaptern kommer att vara tydligt märkta, antingen genom förkortning eller färgkodning för att visa var korrekta anslutningar bör göras.
5.
Sätt ett skal adapter i öppningen som blivit vakanta efter bort fabrik radio. Kabelstammen adaptern och fronten adapter används för att ge enhetliga plattformar för installation av olika eftermarknaden stereoanläggningar. Feed kabelnätet adaptern går genom den bakre delen av fronten adaptern.
6.
Anslut adaptern ledningsnätet till baksidan av eftermarknaden stereo däck. Tryck stereo i öppningen tills den är i jämnhöjd med trim av frontpanelen adaptern.
7.
Byt paneler som togs bort medan utvinna fabriken stereo.
8.
Anslut jordning kabeln till fordonets batteri. Placera kabelns klämman runt minuskabeln inlägget. Dra åt klämman med en Phillips-skruvmejsel tills klämman inte kan flyttas runt ledningen för hand.

tips och varningar


 • Se till att den nya stereon är rätt storlek. Enkel DIN stereoapparater kan passa in i skvätt fordonets som tidigare hade dubbel DIN enheter installerade. Dubbel DIN stereo kräver eftermarknaden passande att passa in i en linje som tidigare haft enstaka DIN enheter.


 • Relaterade artiklar


  hur man får skalet av en lastbil
  hur man spelar in ett röstmemo under körning en 08 Nissan Altima
  hur man programmerar Keyless post för en Dodge pickup
  ford radio monteringsanvisning
  hur man installerar varselljus på en husbil
  hur man byter radion i en Pontiac Grand Prix
  mustang efi till carb konvertering
  michigan fönster nyanser lagar
  hemlagad vw strålkastare
  bar vs stroke: motor