hur man bygger ett högt bilstereo

hur man bygger ett högt bilstereo

Bilstereo entusiaster har varierat smak när det gäller att forma deras system dröm stereo. För vissa är målet att införliva multimedia komponenter för en full underhållning erfarenhet. För andra är målet att ha ett system som kan spela upp musik i alla slags medier. En gemensam önskan om alla stereo knarkare är en högljudd stereo. Att skapa en bil audio system som ger hög decibel-nivå ljud, kan du söka hjälp av en professionell ljud-eller så kan du bygga en själv och spara kostnader för arbetskraft.

Du behöver:
Bil förstärkare
. Flera högtalare.
Sub-woofer.
Equalizer.
Stereo däck.
Kabelstam adapter.
Förstärkare kabelsats.
Patch kablar.


1.
Tillbaka stereoanläggning i bilen. För de flesta fabriksmonterade stereo, är resultatet av enheten fördelas mellan högtalarna. Om ditt system är 100 watt, då dessa watt kommer att delas upp mellan dörren högtalarna, de bakre högtalarna, alla andra talare till exempel en subwoofer. Välj en eftermarknad högtalare med flera kanaler, helst fyra. På detta sätt kommer du att kunna ägna full effekt till alla högtalare.

Kontakta ditt fordons bruksanvisning innehåller instruktioner om stereo byte.
2.
Byt fabriken högtalarna i bilen. Dörren högtalarna bör ersättas med flera högtalare, som separera signalen för att ge olika tolkning av ljud i hela sonic spektrumet. En högtalare som har en diskant, ett mid-range och en woofer kommer att kunna mer exakt producera ett brett spektrum av ljud. Har alla nivåer av ljud som kommer ur en typ av högtalare begränsar produktionen och skapar en "rörig" eller förvrängt ljud.

För de bakre däck högtalare, kan du gå med en bashögtalare eller mitten -range bara som de andra segmenten adekvat kommer att representeras av dörren högtalarna.
3.
Lägg till en förstärkare till systemet. Förstärkaren kommer att ta makten från din stereo och öka sin signal till högtalarna. Förstärkare finns i varierande storlekar och bör rätt avpassade till din stereo och högtalare kapacitet.

Du kan lägga till mer än en förstärkare-även om detta är normalt reserverad för konkurrens system. En förstärkare ger en enorm mängd kraft och volym.
4.
Lägg till en subwoofer till systemet. Sub-bashögtalare är det bästa sättet att tolka låga toner och bas. Vanligtvis subwoofern är monterad i fordonets bakre del, särskilt i bagageluckan. Det finns låg profil subs som kan monteras under ett säte eller bakom baksätet av en pick-up. Drivs subwoofers är perfekt för dem utan förstärkare som en del av deras stereo.
5.
Re-wire högtalarna med hög kvalitet högtalarkabel. Varje högtalarkabel kommer att leverera stereo signalen från förstärkaren till högtalarna, men high-end högtalarkabel är att begränsa den mängd energi som förloras i överföringen. De flesta högkvalitativa högtalarkablarna kommer att vara belagda i en ädel-och ädel metall för att maximera konduktivitet.

Tips och varningar


 • Var noga med att hålla sig inom de gränser av bilens högtalare när koppling multi-kanals stereo enheter med förstärkare. Sända en alltför stor signal till högtalarna kan leda till omfattande skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en kassett med en CD i en GM lastbil
  strålkastare & domelight problem i en Chevrolet Caprice
  medborgerlig krom avgassystem tips
  hemlagad luftintag
  hur du tar bort ventilerna på en Silverado pickup
  hur man borra ett hål i en ljuddämpare
  hur turboladdare arbete
  hur man får mer hästkrafter på en Chevrolet S-10
  hur man uppgraderar högtalarna på en Ford Escape
  Hur hydrauliska lyftare rullen arbete?