det bästa sättet att installera en bilradio & hålla den blir stulen

det bästa sättet att installera en bilradio & hålla den blir stulen

Då ingenting kommer att ersätta sunt förnuft när det gäller att skydda din egendom, det finns många typer av anti-stöld eftermarknaden bilstereor tillgänglig för installation för nästan alla fabrikat eller modell av bil. Det finns också sätt att skydda en bilstereo genom att lägga till en anti-stöld, eller fixering enhet till din installation som inte bara kommer att skydda din radio, men hela din bil, om någon skulle försöka bryta sig in i den eller stjäla den.

Löstagbar Face tavla

Den populäraste typen av anti-stöld bilstereon är avtagbar front stereo. Den kantskena innehåller ett mikrochip som matchar ett chip på framsidan av stereon kroppen. Varje mikrochip är individuellt kodade och inte är utbytbar, så om du inte har rätt frontplatta för radio kropp, är radion kommer inte att fungera. Dessa marker kan inte omprogrammeras, så en del är verkligen inte bra utan det andra.
Installation av en avtagbar frontplatta stereo är lika enkelt som att installera en vanlig eftermarknaden bilstereo. När du har tagit ut den gamla radion, koppla in kablaget i den nya stereon i bilens befintliga kablage. Du kan behöva lägga till en kompatibel kontakt till de nya radio, beroende på specifikationerna för din radio-och bilmärke och modell. Om så är fallet, då bara till passande kablar (de är färgkodade), med två-ended kabelkontakter, nypa ihop kontakterna tills båda kablar vidrör och säkert.
Ställ din nya stereo på plats, med hjälp av den medföljande hårdvara, och lägg ett skal om det behövs för att täcka eventuella extra utrymme i konsolen om stereon är mindre än öppningen.
Genom att följa tillverkarens anvisningar för att ta bort ansiktet plattan, kan du lämna din bil såg ut som om det inte finns någon stereo installerad alls eftersom alla lampor finns i ansiktet plattan. När det gäller vissa importera modeller, är en speciell DIN nyckel (ett verktyg som utformats speciellt för att ta bort stiften i kroppen av radioapparater av en specifik bil modell) krävs. Du kan lagra inför plattan utanför bilen tills du är redo att sätta tillbaka den.

Stöldskydd och Immobilisering enheter

De flesta bilar idag kommer med någon typ av stöldskydd redan installerat, men du kan nötkött att upp genom att antingen ersätta den med en eftermarknad enhet eller lägga till en tråd som vägar till din bilstereo. Genom att lägga till en stereo anslutning till en befintlig enhet, kommer den anti-stöld eller fixering enheten fungera i sin utsedda sätt när stereon är manipulerats. Om du byter ut det fabriksmonterade stöldskydd kan du enkelt lägga till din bilstereo till routern som kontrollerar enheten reaktion.
Hursomhelst, är mest stöldskyddsutrustning finns i rattstången och är knutna till tändningen på bilen. Ledningar går genom routern för att mata ström till komponenter som lås, belysning, horn, tändning, etc. Lägg en tråd från din stereo till den stöldskydd router för att efterlikna beteenden av andra enheter när felaktigt inkopplad.


Relaterade artiklar


fördelar och nackdelar med lågprofildäck
10 saker att göra en mustang 5,0 snabbare
nackstöd dvd felsökning
hur du anpassar en jeep
hur ska skyddas från bil-jackings eller personlig fara
hur man ansluter ett bil amp
Fish Tail rostfritt avgas tips
typer av bil högtalare
hur tråd Extraljus som direkt till ett batteri
hur man installerar en Rockford amp