Hur konvertera en 12-volts batteri till 110 AC

Hur konvertera en 12-volts batteri till 110 AC

Konvertera ett fordons 12-volt batteri till 110 AC kan du använda hem elektriska apparater, tv-apparater, bärbara datorer och andra enheter från din bil eller fritids fordon. Detta ordnar du enkelt genom att installera en power inverter i bilen. En makt inverter omvandlar fordonets batteri från 12-volt likström till 110 volt växelström (AC). Växelriktare är också praktiskt att köra motordrivna verktyg från fordonets batteri där det inte finns el, eller för nödbelysning vid strömavbrott.

Du behöver:
Strömriktare


1
Ta bort cigarettändar från fordonet och ställ den åt
2. . . .
Skjut strömriktaren cigarettändaradaptern kontakten i cigarettändaruttaget kärlet.
3.
Använd krokodilklämmor på omformaren istället för cigarettändare adapter om objekt du vill till makten är mer än 120 watt. Öppna bilens huva och koppla den röda (positiva) krokodilklämman den positiva batterikabeln och den svarta (negativa) alligator klipp till den negativa batteripolen.
4.
Kontrollera omriktaren strömbrytaren är avslagen. Anslut 110 AC apparaten eller elektrisk anordning i nätsladden uttag på strömriktaren.
5.
Vrid reglaget omriktaren strömmen.
6.

Slå på apparaten eller elektrisk apparat och använda som vanligt. Var medveten om att fordonets batteri kommer att köra ner när enheten används om inte motorn är igång för att hålla batteriet laddat.
7.
Stäng av strömriktare och dra enheten När du är klar använder den. Dra invertera cigarettändar adaptern från cigarettändaren. Ta bort krokodilklämmor från batteriet och stäng huven (om nödvändigt).

Tips och varningar


 • Du bör använda cigarettändaradaptern på invertern om din elektriska apparater använder 120 watt eller mindre. Anslut växelriktaren direkt till batteriet med hjälp av krokodilklämmor (ingår med omriktaren) för enheter högre än 120 watt. Använd inte enheter som överstiger wattal din inverter. Kolla i bruksanvisningen för omriktaren för mer information.
 • Vid anslutning av omriktaren till batteriet med krokodilklämmor, försiktig för att förhindra att ansluta klipp till fel terminal. Anslut alltid svarta klämman till den negativa terminalen och den röda klämman till den positiva polen för att undvika skador på batteriet eller inverter. Använd skyddsglasögon vid arbete runt batterier för att skydda mot explosion.


 • Relaterade artiklar


  suspension hiss vs kropp
  beskriver anslutning varningsljus för ditt fordon
  hur man köper din bil och husägare försäkring
  hur man passar en laddtryckmätare
  hur man installerar bullet centrum landskamper utanför hjulet
  hur man installerar bilfönstret-bricka LED-lampor
  hur man installerar ett takräcke
  original porsche ovala avgasrör tips
  Hur du tar isär en backspegel för en Saturn sl
  hur man installerar dodge clearance ljus