vad är en front krängningshämmare?

vad är en front krängningshämmare?

Sway barer (även känd som "stabilisator", "anti-rulle" eller bara "rulla" staplar) är viktig del av varje fordons fjädring, speciellt helt eller delvis oberoende fjädring. Dessa enkla twist-fjädrar hjälpa till att förhindra överskott krängning och förbättra omhändertagandet förmåga

Historia

Den första krängningshämmare för fordonsindustrin användningsområdet. patenterad av SLC Coleman i New Brunswick, Kanada, 22 april 1919.

Syfte

Sway barer förhindra alltför stora kropp rullar i kurvor genom att binda samman de två sidorna av ett fordons suspension med flexibel metall bar, tvinga dem att komprimera mot varandra.

Princip

krängningshämmare är tillverkad av samma sorts stål som fordonets viktigaste källorna, men har liten eller ingen effekt på upp-och-ner rörelse hjulen.

Stabilitet

En främre krängningshämmaren stabiliserar den främre hjulupphängningen, och hjälper fordon för att spåra rakare i kurvor. En tjockare bar kan göra turn-som svar snabbare, men kommer att minska hanteringen gränser om den är för stel.

Borttagning

Off-Roaders ofta att ta bort det svajar-bar end-länkar att göra fordonet hantera mer exakt på kuperad terräng, men kan på väghållning utan krängningshämmare vara oförutsägbar och farlig.


Relaterade artiklar


hur du väljer ett bilens ljudsystem
hur du tar bort radion i en Ford Aerostar
Hur identifiera bromsljus
vad är ziebart rostskydd material?
dragkrok installera på bilar
hur man gör en V6 mustang löpa som en medborgerlig
hur man installerar små Tach på en utombordare
hur du ansluter Honda Civic dimljus
hur man köper drifting däck med färgad rök
bilstereo Inkopplingsbeskrivning