hur man dra rubrikerna på en Cheva lastbil

hur man dra rubrikerna på en Cheva lastbil

Installera en uppsättning tubulär rubriker är en populär och häfdvunna metod att extrahera mer hästkrafter och vridmoment från en Cheva lastbilsmotor. Genom att låta avgaserna att lämna motorn snabbare och effektivare, går motorn bättre och gör mer makt. Men felaktigt åtdragen rubriker kan orsaka många problem, inklusive vakuum läckor, höga ljud och till och med strömavbrott. Skärpning rubriker är korrekt en viktig del av att ha ett väl fungerande avgassystem

Du behöver:.
Socket set och spärrfunktion.
Öppna nycklar.
Packningsborttagare.
Stålborste.
Momentnyckel.
Jack och pallbockar.


1.
Ta bort alla komponenter som blockerar åtkomst till huvudet bultar. Beroende på modell kan detta innefatta komponenter bränsleinsprutning, tändkablarna och tändstift, grenrör intag och bränsle koppling.
2.
Rengör det område som rubrikerna är monterade mot, med packning remover och en stålborste eller stålull för att avlägsna alla spår av den gamla packningen och någon olja och smuts.
3.
Innan du installerar och skärpa en uppsättning rubriker, se till att det finns en ny packning på plats på motorn. Det kan vara bra att använda en bit tejp på kanterna av packningen för att hålla den på plats medan du placerar rubrikerna.
4.
Skjut rubriker över pinnbultarna på motorn , och sedan tråd muttrarna på bultarna. Om huvudet är fäst med bultar, då tråden bultarna genom huvudet och in i motorn.
5.
Dra åt alla bultar, men dra inte åt dem fullt ut. Hissa upp bilen och placera den ordentligt på pallbockar.
6.
Från under fordonet, fast rubriken till den mellanliggande avgaserna. Det sätt på vilket rubrikerna fäster på avgaserna varierar från år och modell av din Chevrolet. Rådgör med din verkstad manual eller instruktioner som följde med rubriker för särskilda förfaranden. Fäst dessa bultar löst.
7.
Flytta tillbaka till motorrummet. Med hjälp av en momentnyckel, successivt dra åt skruvarna som håller på rubrikerna för att tillverkarens rekommenderade vridmoment inställningar. Beroende på tillverkare kan dessa inställningar varierar från 10 till 12 mul-pounds till så mycket som 20-30 mul-pounds.
8.
Dra åt bultarna som håller rubrikerna till de mellanliggande avgasröret till tillverkarens rekommenderade momentinställningar.
9.
Starta fordonet och låt det få upp till arbetstemperatur. Stäng av fordonet och sedan kontrollera bultarna för att se till att de fortfarande är åtdragna till rätt moment inställningar. Drag åt om det behövs. Upprepa processen tills bultarna vistelse ordentligt åtdragna. Dra inte åt bultarna.


Relaterade artiklar


hur du installerar en radio i en C6 Corvette
rostfri tips
hur bilen program nissan nyckelbrickor
Syftet med en blåsa av ventil
Skillnaden mellan månen tak & soltak
hur man installerar en bil förstärkare till en fabrik radio
hur man installerar en CD-spelare i en toyota tundra
hur man polera aluminium efter fräsning
camaro rostfritt avgassystem tips
hur man gör min lastbil avgaser högre