hur man byter stereo i en Honda Civic Type R

hur man byter stereo i en Honda Civic Type R

Honda bilar (mer än deras sortiment av lastbilar och stadsjeepar) är favoriter bland eftermarknaden Outfitters på grund av deras relativt enkel konstruktion och delar kompatibilitet. Av de flera punkter av intresse när det gäller eftermarknaden modifiering enligt den bilstereon de mest grundläggande och populära område att åtgärda. Civic Type R har tillgängliga ljud alternativ för att passa behoven av en mängd olika ljud entusiaster. Vid byte av stereo i en Civic, kan du lita på uppgiften till en ljud professionell, eller så kan du göra det själv för en bråkdel av kostnaden.

Du behöver:
kryssmejsel
. Kabelstam adapter.
Frontplatta adaptern.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från minuskabeln av Honda batteriet. Använd en Phillips-skruvmejsel för att lossa kabelns klämman. Avlägsna klämma ur ledningen och vila bort den från bly inlägget.
2.
Bort de två skruvarna på instrumentpanelen nedanför stereo med kryssmejsel.

3.
Öppna handskfacket. Ta bort skruven längst upp till vänster i öppnade fack. Skjut den tunna sidor av handsken-luckan inåt för att lossa gummit slutar som hindrar dörren från att öppnas helt. Låt dörren hänga. Ta bort skruven längst ner till vänster i öppningen.
4.
Avlägsna de tre skruvarna på instrumentpanelen under rattstången. Skruvarna sitter på nedre hörnen av panelen (2) och under avfrostning knappen (1). Ta bort panelen för hand och skruva loss skruven som nu kommer att vara tillgänglig på upp till höger på panelens öppningen.
5.
bort instrumentbrädan under stereon för hand. Ta bort de fyra skruvarna som var dolda av panelen med en Phillips-skruvmejsel.
6.
Dra streck trim som rymmer stereo från instrumentbrädan bara tillräckligt långt för att nå anslutningar på baksidan av radion. Dra anslutningar från enheten för hand. Ta tag i plast tråd gruppen bindemedel, inte ledningarna själva.
7.
Ta bort de två skruvarna på båda sidor av stereo fästet med en Phillips-skruvmejsel. Dra stereo från fästet. Sätt in en frontpanel adaptern till konsolen. Framsidan Adaptern kommer att lösa någon oförenlighet mellan det Honda fästet och den nya stereon.
8.
Sätt in den nya stereon i fronten adaptern. Anslut kabeln grupper att ett kabelnät adapter. Adaptern kommer vara tydligt märkt för att visa var anslutningarna skall göras (antingen genom förkortningar eller koder färg). Anslut kabelstammen leder till nya stereon.
9.
Tillbaka skruvarna på vardera sidan av fästet och tillbaka fästet till skvätt Civic.
10.
tillbaka instrumentbrädan under stereon för hand. Panelen kommer snäpper på plats för hand.
11.
Skruva in skruven på det övre högra hörnet under rattstången. Byt instrumentbrädan under rattstången och byt skruvarna (två på nedre hörnen, ett under upptiningsknappen).
12.
Tillbaka skruven längst ner till vänster på handskfacket öppning. Sätt tillbaka skruven i det övre vänstra hörnet av handskfacket öppning. Byt ut handskfacket till sitt viloläge genom återmonterar gummi stannar vid antingen hörn, tryck utåt på sidorna handskfacket.
13.
tillbaka de två skruvarna på instrumentpanelen direkt under stereon.
14.
Anslut den negativa batterikabeln till minuskabeln post av Civic batteri. Placera kabelns klämman runt ledningen inlägget och dra åt klämman med en Phillips-skruvmejsel. Klämman måste skärpas nog så att klämman inte kan flyttas runt ledningen för hand.

Tips och varningar


 • Civic Type R stereo är en enda DIN storlek stereo och kan endast ersättas med en liknande storlek enhet.


 • Relaterade artiklar


  bil bakruta toning tips
  hur kallt luftintag system fungerar
  hur man byter en automatisk stereo med infinity
  hur man installerar en dubbel DIN monitor dvd
  hur man köper din bil och husägare försäkring
  Vad gör en brett band o2 sensor göra?
  hur man tråd en förstärkare till ett batteri
  steg-för-steg bilstereo installationsinstruktioner
  hemlagad snorkel för jeepar
  hur man ändrar jeep strålkastare