hemlagad glasfiber kall luftintag för en racerbil

hemlagad glasfiber kall luftintag för en racerbil

Aerodynamik har tagit över som den dominerande teknik kraft i modern racing, och av goda skäl. Den höga hastigheter genom moderna racers är dubbla eller tredubbla vad de var för 50 år sedan, och dessa hastigheter kan dramatiskt påverka bilens hantering och dynamiska känsligheten i en mängd olika sätt-även de ödmjuka luftintaget har fått en ansiktslyftning

NACA Kanaler

uppkallad efter den nationella rådgivande kommittén för flygteknik (föregångaren till NASA), NACA kanalen är designad för att använda laminärt luftflöde för att maximera luftintag som inte bidrar någon form av motstånd. Denna konstruktion kallas också en "nedsänkt inlopp," eftersom det vilar vid slutet av en mild ramp som är inristat i plåt. Detta innebär att hela luften öppning är under ytan av kroppen.

NACA Trummor är ganska lätt att bilda från glasfiber, men inloppet måste vara noga genomtänkt för att hålla sig inom vissa höjd /bredd och ramp- vinkel mätningar för att vara effektiva

Ett par saker att tänka på. Den glasfiber för din NACA kanal behöver inte vara mer än två lager tjock, men överväga att använda någon form av metall stödplåten integreras i sin bas för montering. När bildar formen för din NACA kanal kan du använda dyra, för ändamålet gjorda skum, men blomsteraffär skum höll tillsammans med Gorilla lim fungerar lika bra.

Front-motorns luftintag Platser

Utfodring av din motor från bilens naturligt högt tryck zoner är mycket viktigt. På en front-motor bil, det mest effektiva områdena är den främre stötfångaren och vid basen av vindrutan. En nygammal metod är att tillverka en glasfiber hink för att få plats i din strålkastare bostäder, och att använda den gamla strålkastare öppnas som ett luftintag. Detta fungerar särskilt väl på fyra strålkastare bilar som gamla GM G-organ och Fox Mustang.

Mid /svansmotor Intag

De mest populära intaget plats för en mittmotor bil är precis framför de bakre hjulhusen . Det enda undantaget är här för att se till att montera din glasfiber intag tillräckligt långt tillbaka så att de får jämn luftström ostörda av framhjulet öppningar, men tillräckligt långt framåt att intaget inte behöver en 90-graders böj för att undvika hjulet badkaret . En krök som är för svåra kommer att bromsa luftflödet och agera som ett tryck-plug, och kommer att avskaffa alla möjligheter till en Ram-Air effekt.


Relaterade artiklar


chevy turbo 400 automatlåda information
hur man installerar en förstärkare till ett ursprungligt bilstereo
Hur hydrauliska lyftare rullen arbete?
Hur rengör jag min mjölkaktig oklar bilstrålkastare?
hur man klockan ett vindsrum turbo
hur man gör Färgtoning
hur du tar bort vinylen brev från ett fordon
hur man gör en tre-hål högtalarbox
hur wrap värme tejp på avgaser rubriker
hur man håller kabeln hårt lindad på en vinschtrumman