effekter av inflytande barer

effekter av inflytande barer

Utan tvekan, barer gungning (aka "stabilisator" eller "anti-roll" staplar) spelar en stor roll i hanteringen, balans och personlighet av någon bil eller lastbil. Den bedrägligt fjädrande metall bidrar till att diktera hur mycket din bil kropp rullar i kurvor, vilket påverkar dess tendens att glida eller rulla runt liksom sin smidighet i snabb höger-vänster manövrar.

Under /överstyrning

Den viktigaste effekten av krängningshämmare är att det hjälper att finjustera en bils inneboende tendens att antingen motstå svarvning (understyrning), eller att spinna ut eller glida bakaxeln (överstyrning). Det är viktigt att notera att "balans" är nyckelordet här eftersom de viktigaste motkraft till karossen bör fordonets huvudsakliga källor. Sway barer är endast avsedda att ringa in den sista 10 procent av hantering balans inte dikteras av fordonets vikt distribution eller upphängning. Till exempel, eftersom de är näsa tung och kräver styraxeln att hantera acceleration tullar, framhjulsdrift (FWD) bilar tenderar sig mot understyrd. Detta kan kompenseras genom att installera en tjockare bar fram svajar och tunnare bak bar. Gör det kommer bakändan att bryta loss lite tidigare än de främre under hård kurvtagning, vilket är en bra sak på FWD bilar.

Agility

För att förstå hur glidande påverkar bilens smidighet, prova detta litet experiment: Tuck dina armar tätt mot bröstet, och rotera överkroppen åt vänster och vänster så fort du kan utan att kasta din rygg ut. Nu gör det igen men denna gång sträcker armarna så långt det går. Den här gången ska det vara mycket svårare att ändra riktning. Samma princip gäller för agility på din bil. Genom att hämma kroppens rulle minskar du mängden vikt som överförs till den ena eller den andra i kurvor. Desto mindre vikt som överförs till en sida, desto mindre tid tar det att överföra tillbaka om du sätter i motsatt riktning. (Se Resurser)

Overstiffening

Man måste inte använda en gunga bukt som är för tjock för ansökan. Eftersom vingla barer binda de två sidorna av fjädring tillsammans gör de att individuell fjädring att bete sig lite mer som en solid axel. Taken till ytterligheter, kan detta göra din nya Honda Civic eller Camaro handtag med alla framgångar i en 1922 Divco mjölk lastbil.


Relaterade artiklar


chevy 305 problem
hur man målar marmor effekt på en bil
diy resor trailer kabeldragning
vilka bilar har Bluetooth kapacitet?
hur du installerar en laddtryckmätare på en Audi
hur man sätter på en kropp kit
hur man installerar en anpassad bil interiör
tillgång tonneau täcker vs truxedo tonneau täcker
Du kan säkra en jeep sufflett?
hur man ansluter en HHO generator