dubbla batteriets ledningar guide

dubbla batteriets ledningar guide

Lägga elektriska tillbehör som en stor ljudanläggning till din bil eller lastbil lägger en stor påfrestning på den ursprungliga utrustningen batteriet. Batteriet är i allmänhet för liten på grund av att fordonet inte var konstruerad för att stora elektrisk belastning. Installera ett extra batteri eliminerar detta problem och hjälper bilen startar snabbare vid kallt väder

Om att installera

Den bästa platsen för att lägga till ett andra batteri är under huven. Eftersom de flesta bilar inte kommer att ha plats för två batterier på samma sida av bilen, är det en bra idé är att kontrollera för ett område stort nog för batteriet på motsatta sidan av under-huven område. Ett andra batteri kan monteras i lastbilen om allt annat misslyckas, men tänk på att batterikablarna av den längden skulle vara skräddarsydda och ganska dyr. Använd sunt förnuft när routing det nya batteriet kablar och andra ledningar och hålla alla kablar borta från hög värme källor, såsom avgasgrenrör.

Ledningar

Ett andra batteri skall isoleras elektriskt från primära batteriet med hjälp av ett batteri isolator. Denna enhet bryter förbindelsen mellan de två batterier när tändningen är avstängd för att förhindra såväl batterier töms lämnar dig med ett fordon som inte startar. Genom att ansluta batterierna när motorn är igång enheten ger extra batteriet laddas av fordonet alternator. Isolators är antingen mekaniskt relä system eller SSD-enheter.

En isolator kommer att ha en terminal för en anslutning till tändningslåset, en terminal för mark och en stor terminal för varje positivt batterikabeln. Montera isolatorn under huven under kortast möjliga tråden löper och enklare tillgång till ett 12-volts källa från tändningslåset. Denna 12-volts kabeln ska vara avstängd när nyckeln är av och på under både start av motorn och motorn igång.

Göra anslutningarna till batteriet positiva poler med batterikablarna samma spårvidd som originalutrustning kablar utom i fråga om en trunk monterade-batteri. När batteriet läggs i de bakre kablarna använda batteriet större än den ursprungliga utrustningen kablar. Marken och positiva ledningarna till isolatorn är regelbundna 12-eller 14-gauge fordonsindustrin tråd.


Relaterade artiklar


om kompressorer
hur du anpassar en Nissan Skyline
hur man byter en vinsch rep
gör det själv ledde bil ljus
hur du gör din egen batterikablar
hur man väljer stötdämpare för en lastbil
steg-för-steg bilradion
stål vs aluminium fälgar
hur man installerar en Nissan Xterra innehavare frontplåt
hur man installerar en säng extender på en Tacoma