alternativ till Run Flat däck

alternativ till Run Flat däck

Ett av de senaste utvecklingen i däckteknik run flat däck, verkar vara mycket kontroversiellt med tanke på de extra fördelar, men försvagande handikapp, att det kan ge. Mot bakgrund av detta finns det flera alternativ som finns för att run flat däck som ger både fördelarna med inför lägenheter och traditionella däck

Run Flat Technology

Medan run flat däck tycks ha den uppenbara fördelen att föraren att köra på en deflateras däck för den tid som krävs för att nå en däckverkstad eller bilhandlare, den traditionella PAX typ run flat däck, produceras enbart av Michelin, har snabbt blivit föråldrad eftersom den verkliga frågan blir uppenbar.

Bilar utrustade med run flat däck ofta försummar att ta med ett reservdäck (av uppenbara skäl) och lämpliga stöttning utrustning för att montera som reservdäck (igen, av uppenbara skäl). Följaktligen kan PAX typ däck som drivs för snabbt eller för länge, vanligen över 50 mph i över 100 miles, upplösas innan fordonen ens når en lämplig verkstad. Av denna anledning är många berörda förare letar efter alternativ.

Däck

Det mest uppenbara alternativet är den traditionella däck, den typ som är vanligast på produktion bilar. Däck är fyllda med luft med relativt kompatibla däcksidan konstruktion och finns i otaliga märken och trampa typer. Vissa traditionella däck har även en inbyggd fogmassa som kan självläkande små punkteringar. Bilar med luftfyllda däck är nästan alltid utrustade med antingen en full-storlek eller små "donut" reservdäck och nödvändig stöttning utrustning för användning efter en punktering. När du köper en uppsättning däck, se till att de är korrekt monterade på fordonet och är lämpliga för säsongen.

SST: s

En annan typ av däck, SST, verkar vara en medelväg mellan PAX lägenheter typ springa och traditionell pneumatik. SST, eller självbärande däck, handel förstärkningen ringen i PAX lägenheter typ köra med styvare, berikade däcksidorna. Under en punktering, stöder däcksidan av däcket vikt på bilen likt halvstyva ringen i PAX typ däcket gör. Den främsta nyttan av SST: s är att de är avsedda att monteras som ett pneumatiskt däck, till skillnad från PAX skriv run lägenheter, vilka har en speciell pärla som måste paras med en särskild fälg och måste installeras med specialitet utrustning.

TPMS och Run lägenheter

Många bilar är utrustade med TPMS, eller en Tire Pressure Monitoring System. I dessa system, sensorer i hjulet varna föraren när någon av däck har en farligt lågt tryck, vilket kan innebära en punktering. Eftersom denna varning i förväg gör det möjligt för föraren att byta däck innan Blowout inträffar, presenterar det en annan anledning att köra lägenheter är onödiga. Ny teknik håller forskat som helt kunde göra någon typ av luftfyllda däck föråldrade. Fram till dess kommer de olika typerna av run lägenheter och däck vara alla populära val.


Relaterade artiklar


den bästa alla väder motorcykel gatan däck
Hur man monterar främre fästena luft rida på en Ford Ranger
BMW krom avgas tips
gör det själv dragkrok för en Nissan Sentra
hur man gör en bil har mer makt
hur man kan förbättra effekten på en Kia Rio
hur man plocka de bästa liner spray säng för din lastbil
billiga sätt att anpassa din bil
hur till förbifartsleden en katalysator på en Audi A4
hur du tar bort lim på nyans från bilfönster