Hjuldistanser-och nackdelar

Hjuldistanser-och nackdelar

Du behöver:
penetrerande olja
. 24-tums bända bar.
4 meter tunn ståltråd.
Assistant.
3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag.
Hitch kit.

Hjuldistanser är runda metall distanser som går mellan en personbil eller lastbil är navet och hjulet. Distanser lokalisera hjulet längre bort från kroppen och används för en rad olika skäl, bland annat montering, prestanda och utseende. Det finns två huvudtyper av Hjuldistanser. Den första är en enkel design som glider över den befintliga hjulbultarna eller nitar. Den andra är en bolt-on typ, som bultar till bilens nav. Hjulen är sedan bultad till hjulspacernas.

Montering

Hjuldistanser används oftast för att säkerställa att en viss uppsättning hjul kommer att passa ordentligt i ett fordon om hjulen har fel offset. Om hjul störa fjädringskomponenter eller organ arbeta i det inre hjulhus, sedan installera en uppsättning Hjuldistanser kan lösa detta problem genom att placera hjulen längre bort från kroppen arbetet. Å andra sidan kan Hjuldistanser potentiellt orsaka störningar problem eftersom de kan hitta hjulen närmare framskärm läppar och kropp arbete runt fender öppningar.

Utseende

Ett annat skäl att Hjuldistanser används är att göra ett fordon ser bättre ut. Hjul som kommer ut till kanten av ett fordons karosseri (men inte tidigare) ger bilen en bättre "hållning", vilket är hur det sitter på vägen. Hjuldistanser har använts i flera år av företag som Porsche att inte bara förbättra hantering men att göra fordonet ser mer aggressiv. Men om hjulspacernas är för omfattande kan det resultera i en udda utseende, där hjulen sticker utanför kroppen arbetet för långt.

Performance

En annan anledning till att använda Hjuldistanser är att öka hanteringen av ditt fordon. Hjuldistanser är installerade mellan navet och hjulet och skjut in hjulet längre bort från chassit och bredda spåret. Detta i sin tur ökar den mängd grepp att ditt fordon har i hörnen, vilket gör snabbare kurvtagning. Distanser kan också ändra balansen i bilens hantering. Till exempel, om du installerar distanser i ryggen men inte fram, än du kommer att få mer grepp i bak. Detta i sin tur kommer att orsaka din bil till understyrning, där den främre går utåt i hörnet, vid kurvtagning, på grund av ökat grepp bakifrån.

Komponentslitaget

Hjuldistanser kan orsaka snabbare slitage på uppskov och nav komponenter på grund av den ökade stressen som de släpper ut delar som var avsedda att viss tolerans av tillverkaren. Eftersom hjulen är längre från navet, är mer stress placeras på hjullager, hubbar och /eller axlar, vilket kan orsaka dessa delar att misslyckas i förtid.

Tyngre Styrning

Beroende på storleken av hjulet distanser kommer styrningen bli potentiellt tyngre. Det bredare spår innebär att mer insatser krävs för att vrida på hjulen, vilket kan göra det svårare att vrida ratten. Återigen, detta är beroende av bredden på spacer. En liten, u00BC-tums bredd spacer har inte lika mycket effekt som en 1-eller 2-tums spacer.


Relaterade artiklar


hur Hotta till bilen utan att spendera en förmögenhet
hur du tar bort en jeep radio
billiga sätt att få mer hästkrafter för en 2000 S10
h vs v betyg däck
hur man målar stänkskärm nödraketer
Inaktivera en 2002 toyota corolla varsellyktor ljus
tips för att bli av med luftbubblor i en vinyl dekal på en bil
hur man limma Harley emblem på en bensintank
effekterna av varm luft intaget på gas körsträcka
hur man installerar en radio i en Mazda årtusenden