racerbil tillverkning verktyg

racerbil tillverkning verktyg

Det spelar mindre roll om du tävlar för kärlek eller pengar, med ett välutrustat butik kan göra skillnaden mellan en vinnande ritt och en farlig hink. Detta gäller särskilt när det gäller tillverkning av störtbågar och fjädringskomponenter, där en dålig svets eller svag bit stål kan visa sig vara en verkligt olycklig brist.

Tigersåg

Också känd som en "sawz -all, "detta är förmodligen den mest grundläggande verktyg som behövs tillverknings-och markbaserade reparationer. Men inte lika exakt som en kvarn eller kapskiva, en sawz-alla kan skära praktiskt taget vilken form som helst med lätthet.

Grinder /Kapskivor

Oavsett om de är pneumatiska eller elektriska, kan slipmaskiner vara den enskilt vanligaste komponenten i varje ras butik. Dessa gör-det-alla maskiner kan skära snabbt, form med precision och polera till perfektion. Kvarnen är någon bra fabricator vad pensel var att Picasso.

Broms Tryck

Dessa stora hydrauliska pressar använda die-set för att böja ark av metall till exakta vinklar och om igen. Även dyra, kommer en hektisk butik befinna sig använda denna utrustning hela tiden, och en välutbildad Fabricator kan använda en att massproducera fästen och kantig paneler nästan lika snabbt som någon maskin.

Dorn Bender

Bredvid kvarnen, kan detta vara den mest trafikerade maskinen på någon affär. Eftersom race bilar är ofta en labyrint av rör, som har en kvalitet slang Bender kan påskynda och minska kostnaderna för att producera sådant som avgasrör, burar rulla och komponent fästen. De flesta bestraffa organ krävs slät dorn bockade rör om omröstning med burar, så en dorn Bender en mycket bättre investering än ett gammaldags crimp-Bender.

TIG-svetsare

Även om många amatörer föredrar MIG svetsare för sin användarvänlighet, den bästa ras butiker använder TIG (Tungsten Inert Gas) svetsare. Enligt en erfaren hand, TIG-svetsar är mycket starkare och mer konsekvent än någon annan och har behov av några sanktioner organ rullburar. Detta verktyg behövs även för svetsning av aluminium, med något slag. En av fördelarna av ett TIG svetsare är att många kan fungera lika bra som plasma skärbrännare om konstruerad för att göra det.

CNC-maskin

Den kanske största bearbetning /tillverkning verktyget någonsin tagits fram, de styrda kan reproducera någon del inprogrammerat i minnet om och om igen med oöverträffad precision. Denna bekvämlighet har ett pris men: den dyraste kommersiella 5 axliga CNC-maskiner överkörd $ 250. 000, men mindre kan två-axeln (tvådimensionell platt-tabell) maskiner kan fås för så lite som $ 10. 000.


Relaterade artiklar


hur man installerar lanterniner lastbil
hur du tar bort grillen på en 2007 Dodge RAM
dragkrok typer
chevy krom avgas tips
hur man byter dörr högtalarna på en 2001 jeep
hur man Hardwire en bilstereo
hur man kan öka bromskraft av bromsarna i en 1988 honda
turbo avgassystem tips
hur för att passa alla matta i bilen
billiga sätt att få mer hästkrafter för en 2000 S10