öka aerodynamiken på din suv

öka aerodynamiken på din suv

Om det fanns en beskyddare gudom fordonsindustrin aerodynamik, då är säkert Sport Utility Vehicles (SUV) skulle representera hädelse av de mest avskyvärda slag. Även praktiska i nästan alla andra hänseenden flesta stadsjeepar har aerodynamik i ett 400-hästkrafter ladugårdsdörren och prestanda för nästan alla typer lider på grund av det. Acceleration, topp fart och bränsleekonomi är de primära offren, men snabba hantering betalar priset för

Lägre IT

Det finns nog ingen annan aspekt av SUV design som förargar gudarna av Aero mer än sin resning. Grundläggande fluiddynamik berättar att ju längre ett föremål är borta från sitt substrat (väg, i detta fall), desto mer yta den kommer att presentera och motstånd den möter. Helt enkelt, din monster-truck att driva en massa luft ur vägen bara för att bibehålla hastigheten. Ju mer luft din SUV måste flytta, är den effekt som krävs för att göra det och desto mer bränsle kommer att bränna för att göra den makten.

Dagens dubbel reservoar airbag inställelserna är ett stort steg förbi kryssaren system som bara förr, och används på några av de svåraste-core gata /förare där ute. Performance system som de som erbjuds av AirRide Suspensioner få fastare som fordonet blir lägre, vilket innebär att du kan släppa din lastbil för stor Aero och en sportig rida och sedan ta upp den för vägbulor och terrängförhållanden.

Belly Pan

Den minst aerodynamiska del av något bil är botten, som ganska borsten med utskjutande. En bukplåten är helt enkelt en stor bit plåt som täcker hela underredet på fordonet, utjämning luftflöde och lägre luftmotstånd. Detta är särskilt viktigt på en höjd-clearance stadsjeepar.

En annan fördel med att installera en full mage pan är att detta kommer att öka under fordonet fart, vilket minskar trycket uppåt och de efterföljande lyft det orsakar. Detta kan ha en enorm inverkan på höghastighetståg stabilitet och hantering, och det är noga med att netto minst 2 till 3 miles per gallon (mpg).

Under-Hood Pressure

Av estetiska skäl stadsjeepar har ofta stora galler som klarar mycket mer luft än vad som behövs för att kyla motorn. När den luft går in måste det ut någonstans, och det oftast gör det genom botten av chassit. Denna extra luftintag och tryck under chassit ökar motståndet, skapar lyft och minskar stabiliteten.

Överväga att installera en platta bakom gallret för att blockera så mycket luftflöde som du kan och ändå behålla bra avkylning. För huven, hoppa över de stora skopor och gå på en riktig luft-fläktkåpa med bakåtvänd ventiler. Ett mönster som liknar dem som används på Mitsubishi Evolution eller Corvette C5-R racerbil kommer både se cool och betala enorma utdelningar i aero-effektivitet.


Relaterade artiklar


hur du anpassar Dodge laddare
hur man lyfter en GMC pickup
Vilka är fördelarna med en fast bakaxel?
Färgtoning lagar i delstaten Florida
Hur man monterar en kastrull stål rulle
hur man programmerar en Honda fjärrstyrning
hur du tar bort navigeringen skivan i en 2006 Dodge Durango
hur man ladda en kall luftintag
hur du aktiverar satellitradio i en Ford
ford escort radio avlägsnande