hur man kan räkna kubikfot för en subwoofer låda

hur man kan räkna kubikfot för en subwoofer låda

Lägga till en subwoofer till stereon i bilen är ett bra sätt att lägga till bastoner på din musik, och börjar man känna din musik. Nyckeln till att en subwoofer låter bra i din bil är att ha en korrekt storlek rutan anpassas till kraven i din subwoofer. I detta fall är rutan byggdes för en JL Audio 13,7 subwoofer och en sluten låda, men processen är densamma för andra subwoofers

Du behöver:. .
Måttband
Penna.
Papper.
Räknare.


1.
Mät ytan i inches där du vill lägga en subwoofer låda med måttband. I flertalet stammar, det finns massor av plats för en subwoofer låda, men där du placerar den är nyckeln till vilken typ av mått du har att arbeta med. Skriv ner längd, bredd och djup i området du vill montera boxen på papperet med en penna.
2.
Titt på specifikationerna för subwoofer att ta reda på montering högtalarens djup, tvingat subwoofern, och den rekommenderade nettovolym av skåpet. Monteringen djup är den minsta djup att mottagaren måste vara att passa talaren, och förskjutningen är den mängd luft subwoofern sig tränger. Den rekommenderade nettovolym inneslutningen är storleken på rutan.
3.
Lägg till förskjutningen av subwoofern till den rekommenderade nettovolym med penna, papper och miniräknare. När det gäller de 13w7 är deplacement 0,21 kubikfot, och den rekommenderade nettovolymen är 1,875 kubikfot, vilket gör en kombinerad 2,085 kubikfot. Detta är vad den interna mätningar av din box ska mäta för att riktigt passar i lådan.
4.
Multiplicera mått du gjorde i steg 1 tillsammans, för att fastställa de tillgängliga kubikfot i bagageutrymmet . Dina mått är i inches, så du kommer att behöva göra matematik för att bestämma kubikfot. I detta exempel åtgärder stammen 36 inches lång, 36 inches bred och 24 inches djupt. Genom att multiplicera varje nummer tillsammans, är den totala 31. 104 cubic inches. För att bestämma kubikfot, måste du dela det talet med 1728, vilket är den mängd av cubic inches i en kubikfot. I detta exempel innebär att det är 18 kubikfot tillgängliga.
5.
Ta volym som du fann i steg 3 och multiplicera det med 1. 728 för att bestämma cubic inches av boxen med hjälp av penna, papper och miniräknare. I det här exemplet betyder att matematik är: 2,085 * 1728=3602,88 cubic inches
6
Välj en mätning som du vill i rutan. . . I detta exempel är rutan kommer att gå uppifrån och ned i bålen, så mätningen 24 inches. Djupet kommer att vara 11 inches, eftersom rutan kommer att vara ytlig, så att stammen fortfarande har utrymme. Detta är en godtycklig mätning, men det är en utgångspunkt för lådan, och kan valfritt antal du vill. Om det slutar upp att vara alltför stort eller för litet kan du justera därefter.
7.
Multiplicera nummer du har hjälp av penna, papper och miniräknare, och jämför med svaret från steg 5, att fastställa den saknade variabeln i ekvationen. I detta exempel läser matematik på följande sätt:
24 inches tall * 11 inches djup * x=3602,88 cubic inches.
264x=3602,88
x=13,65 inches
x=13 13/20 inches
8.
Skriv ner numren med hjälp av papper och pad du har beslutat att överföra till storleken på rutan. I detta fall kommer den interna dimensionerna av lådan åtgärd 24 inches bred och 11 inches djup och 13 13/20 inches lång.


Relaterade artiklar


historia köpmännen däck
Hur man använder en turbo timer
hur man ansluter en eftermarknad bilstereo till en fabrik CD-växlare
hur man installerar en linbana antenn
hur du installerar en radio i ett 1988-1992 Chevrolet Silverado
hur man installerar projektion strålkastare
hur man köper flaket täcker
ford mustang inredningsidéer
hur man installerar ett armstöd i ett 2007 Jeep Wrangler
hur man installerar en mustang haka spoiler