hur man anpassade färgen förare krockkudde på en PT Cruiser

hur man anpassade färgen förare krockkudde på en PT Cruiser

PT Cruiser ägarna älskar att anpassa sina ritter. Det finns gott om eftermarknaden Tilläggskort för att hjälpa individualisera din Cruiser, men här är ett billigt gör det själv projekt som kommer att hjälpa din bil stå ut från mängden.

Om du behöver bara veta hur man byter förarnas påsen sida luften på en PT Cruiser, kommer den här artikeln visar hur du

Du behöver:.
Låsring tång med 90 graders vinkel.
Philips skruvmejsel.
DupliColor Vinyl textilfärg.
Klar akryl spray.
Hushållens rengöringsmedel.
Isopropylalkohol.
1 /8 "maskeringstejp.
1 "maskeringstejp.
Tidningen eller papperspåse.


1.
Ta bort jordkabeln från batteriet.
För att förhindra olyckor om utsläppen av krockkudden, ta bort den negativa kabeln från batteripolen. För att vara säker, vänta några minuter innan börja ta bort airbagen.
2.
Ta bort rattstången täcker.
Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller rattstång täcker tillsammans. Att separera de täcker, tryck in på baksidan av det nedre höljet för att frigöra plastklämma att hålla den mot den övre luckan.
3.
Kupa krockkudden.
Förarnas krockkudde hålls på plats med två fjädrar. Om du inte har någon att hjälpa dig ta bort krockkudden du behöver för att täcka framsidan av krockkudde för att hjälpa till fånga den. En t-shirt knutna till ekrarna i ratten kommer att göra jobbet.
4.
Ta bort krockkudden.
Detta är det svåraste steget. Den 90 graders låsring tång är viktiga, och även om det är möjligt för en person att göra detta, skulle en andra par händer vara till stor hjälp.

Använda låsringen tång, sprida armar fjäderklämman borta från metall tjänster och samtidigt lyfta kanten av krockkudden bort från ratten. Klippen kan vara mycket envis, och det kan ta några försök och en stor press att äntligen släppa krockkudden. När det andra klippet slutligen befriar den kan skjuta krockkudden bort från ratten. Det är där t-shirt eller andra par händer hjälper till.

När krockkudden är befriad från våren klipp, dra ur kablarna på baksidan av krockkudden och ta bort den.
5.
Förbered airbag för målning.
För färg för att hålla sig till krockkudden allt damm, smuts, sot, fingeravtryck etc. måste tas bort. Inte snåla på detta steg. Jag använde en kombination av vanligt hushåll rengöringsmedel följt av en torka av med isopropylalkohol.

Använd 1 /8 "maskeringstejp för att noggrant maskera spåret i framför airbag. Detta kan köpas på någon hobby eller modellering butik. Slutför maskering mitten av krockkudden med regelbundna maskeringstejp och ett gammalt tidningspapper eller brun papperspåse.
6.
Måla krockkudden.
DupliColor Vinyl textilfärg finns i en mängd färger att matcha interiören i din PT Cruiser. Följ bara anvisningarna på baksidan av burken och spraya i flera tunna lager tills färgen är jämn. När färgen är helt torr, spraya flera lager av klar akryl skydda färgen.

Jag kände det slutliga resultatet blev lite för blankt så jag kratsade det med super fina (0000 grade) stålull för att ge det mer av en matt finish.
7.
tillbaka krockkudden.
Lyckligtvis så hårt som krockkudden är att ta bort, är det lika enkelt att byta. Bara anslut kablarna, anpassa metall inlägg med fjäderklämmorna och tryck tills det kläms fast. Sedan åter montera rattstången locket.
8.
Fläckmåla.
För en finish, spraya på en konstnärer pensel med DupliColor Vinyl textilfärg städa upp alla områden runt maskeringstejpen kanterna.


Relaterade artiklar


släpvagn baklykta ledningar felsökning
hur man hittar rätt momentomvandlare
Vilka är fördelarna med kallt luftintag?
hur nyans ett bakfönster
hur att skapa en bil dekal
hur du gör dina egna avgassystem
EBC bromsbelägg egenskaper
hur man kan anpassa spiralfjädrar över stötdämparna
hur du använder din iPhone som en GPS-system
hur man plocka de bästa liner spray säng för din lastbil