fördelar med Syntetisk växellådsolja

fördelar med Syntetisk växellådsolja

Du behöver:
kryssmejsel
. Kabelstam adapter.
Universal fronten adaptern.

Syntetiska oljor är inte syntetiska i den meningen att de är gjorda av star-damm och hinkar med vätgas. Eftersom de är gjorda genom att bryta ner konventionell olja och återskapar det med enbart de nödvändiga komponenterna, saknar syntetisk olja många av de föroreningar som konventionella oljor gör, och kan konstrueras för att utföra på ett sätt som konventionella oljor inte kan.

Power

Den aspekt som drar professionella race team tillbaka till syntetiska oljor är deras resultat, som alla handlar om att "hjul hästkrafter. "Oavsett hur många hästkrafter en motor producerar, det kommer att ta en viss mängd bara för att övervinna friktionen och tröghet hos olika drivlinan komponenter som överföring och differential.

Ett chassi eller" hjulet " dynamometer mäter hästkrafter som faktiskt är överförs till marken, och det mesta finns det ca 20 procent förlust av makt mellan motor och hjul. Eftersom syntetiska oljor är mycket hala än konventionella oljor bidrar de till att minska de dra orsakade av dessa komponenter och lägga mer kraft till marken.

Ett test utfört av Machinery Smörjning Magazine konstaterade att syntetiska oljor som är värda cirka 8 till 9 procent ökning av kraftöverföring. På en 500 hästkrafter bil, skulle detta innebära en ökning på 40 till 45 hästkrafter på hjulen jämfört med konventionella oljor.

Kallt väder

Eftersom de inte innehåller paraffin-liknande vaxer av även de mest raffinerade konventionella oljor , syntet är som kan arbeta vid mycket högre temperaturer. I konventionell olja är praktiskt taget frysas vid något under 15 grader Fahrenheit, syntet är fortfarande ganska flytande och kan smörja växlar.

När man betänker det faktum att vid dessa temperaturer metall själv blir sprött och kan lätt leda till snabbt slitage, blir det tydligt att överlägsen smörjning tillhandahålls av syntetiska oljor kan göra skillnaden mellan att gå och kör hem.

Fördelning

Flera av föroreningar och tillsatser som finns i konventionella oljor bryts ner med värme, blir värdelösa och potentiellt skadliga slam. Fast det verkar som om detta skulle vara mindre problematiskt för växellådsoljor, är det faktum att komprimeringen kraft meshning redskap kan skapa en stor lokal värme, som står en god chans att vända vitala vätskor i klibbiga träkol över tiden.

Bortsett från karboniserande kommer konventionella oljor förlorar också sin smörjförmåga över tiden, vilket kan vara ett allvarligt problem där manuella växellådor berörs. På grund av deras ständiga interaktion, Synchro-mesh redskap i manuella transmissioner kräver mycket av smörjning. En olja som har förlorat sin smörjande medför snabb synkroniserad mesh slitage, och därpå följande överföring misslyckande.


Relaterade artiklar


bilstereo ledningar tips
den bästa alla väder motorcykel gatan däck
hur man tråd i en bromsspak i en Dodge RAM
hur du tar bort mustang grafik
hur byta sidoljus markören signal på en m3 stänkskärm galler
hur man installerar en amp mätare på en tråd alt
diy turbo kit
hur du tar bort en Audi radio
hur man beräknar den ungefärliga sammanlagda diametern av ett däck
rostfritt stål avgassystem tips