bilens ljudsystem grunderna

bilens ljudsystem grunderna

Bilstereo system kan gå från väldigt enkla till mycket komplicerade. När man överväger en uppgradering av ditt system, formulera en budget. Det är ofta klokt att överväga att beståndet högtalarna först, eftersom de ofta den svagaste länken. Å andra sidan, om du är en audiofil, kan du släppa tusentals på en ny state-of-the art bilens ljudsystem

huvudenhet

Jämför huvudenheter för bilens ljudsystem. Det finns några storlekar av huvudenhet tillgänglig, så utesluta de som inte får plats på fraktsedeln. Många kommer med pop-up-skärmar att titta DVD, medan andra har inbyggda effekter som reverb och utjämning att justera ljudet. Pioneer, Sony och Denon gör alla nybörjar enheter, samt några som kan kosta mer än $ 1,000. De flesta har inbyggd strömförsörjning för din satellithögtalare och diskant.

tilldela 35 procent av din budget mot bilstereon och överväga kostnaden av talare av samma märke när du bestämmer vad huvudenhet du köper som talare kan kosta ganska lite om du behöver köpa mer än fyra. Ditt ljudsystem hörs endast så bra som din svagaste komponent.

Slutsteg

Köp ett slutsteg för att driva dina högtalare inklusive alla subwoofers du väljer att inkludera. Du kan välja att köpa två slutsteg, ett för de mindre högtalare och en hög wattal bridge-kunna slutsteg för dina basar. Övermannar subs att få bra basåtergivning. Underpowering dessa effektiva subwoofers kan leda till låga basrespons och klippning.

Köp en fyra-kanals förstärkare för att driva ditt främre och bakre högtalare. Trots att många huvudenheter har inbyggd kraft för dessa högtalare, några bilstereo entusiaster anlita ytterligare ett slutsteg på sin satellithögtalare för klarhet. Om du är på en stram budget, avstår från detta effektförstärkare och använda den inbyggda makt av huvudenheten.

Högtalare

Köp högtalare för att komplettera ljudet från bilstereon. Oavsett märke huvudenhet du köper, överväga att köpa högtalare från samma tillverkare. Butiken där du köper din bilstereo utrustning kommer att kunna berätta vad talaren storlek du behöver om du planerar att ersätta dem. Du kan också lägga talare genom att bygga kapslingar i främre eller bakre dörrar och du kan också utöka utrymmet lager talaren att använda större eller annorlunda formade högtalarna.

Gör eller köp en subwoofer låda och högtalare . Köp en låda som matchar bilens interiör och stora nog högtalarna för den typ av musik du gillar. Om du är i klassisk eller jazz, kan du behöva endast en 10-tums sub för bilen, men om du är i hip-hop eller techno, två 10: or kan vara den perfekta mängden basrespons som behövs för att njuta av din musik.


Relaterade artiklar


mustang prestanda tips
hur du installerar en shifter ratten på en Jetta
Kan jag måla min instrumentpanel?
hur du ansluter min iPod till min motorcykel radio
hur du tar bort en Silverado baksäte
noshörning foder kontra rad x
bmw bilstereo avlägsnande
stål vs aluminium fälgar
hur man gör en axel swap på en s10 blazer
Hur fungerar en turbo fungerar?