Volvo 850 avgassystem tips

Volvo 850 avgassystem tips

Volvo 850 gjordes från 1993 till 1997 och var det senaste i en lång rad av Volvobilar som erbjöd finmekanik, säkerhet, lyx och europeiska resultaten i ett paket. Med tiden kan dock även något så slitstarkt som en Volvo börjar se sämre för slitage, särskilt avgassystemet. Fästbultarnas en eftermarknad slutrör på ett 850's avgassystem är ett effektivt och billigt sätt att förbättra sitt yttre utseende

Varför installera ett slutrör

Det främsta skälet för att installera en eftermarknad slutrör är att uppgradera utseendet på avgaserna. Avgaser lider småningom mot slitage. Även om din 850 fortfarande har fabriken slutrör (om ett medföljde), det är nog rostig och bucklig från år av användning. Installera en ny spets är en omedelbar förbättring. En annan anledning till att du kan installera en eftermarknad tips om en Volvo är att ändra avgasljud. Använd en resonans spets i det här fallet, det har extra material i sin struktur som ändrar ljudet genom att fördjupa eller mellowing det. Flesta fall använder du detta på en eftermarknad avgassystem som är högljudd eller gällt.

Om att köpa din 850 tips

Om du vill installera ett tips som är speciellt framtagen för de 850, butik med leverantörer som säljer Volvo -specifika delar, som IPD och Euro Sport Tuning. Båda dessa företag erbjuder Avgasdelar som har utformats för att gå på Volvobilar. Du kan också installera en generisk slutrör. Se bara till att innerdiametern på toppen är större än yttre diameter av dina befintliga spets.

Typ av tips

Det finns en mängd avgaser tips som passar på en 850, inklusive runda, ovala, kvadratiska och jämn rektangulär. För en konservativ bil som en Volvo, en traditionell runda eller ovala spetsen ser bäst. Du kan också installera ett dubbelt utlopp tips att ge din 850 ett mer sportigt utseende. Tillgängliga ytor är krom, rostfritt stål, pulverlackerade och kolfiber. Tipsen kan sluta i ett snedstreck skära med en vass kant eller avfasade ändar, vanligen med på tips som har en dubbelväggig konstruktion.

Skötsel och installation

De flesta avgassystem tips är utformade för att skruvas på, vilket är ett av skälen till deras popularitet som en eftermarknad tillägg till en bil. För att installera en bolt-on spets, skjut spets över det befintliga avgasröret och sedan dra åt klämman med den medföljande skruvarna. Några tips är åtdragna med bultar som går genom spetsen och in i avgasröret. Ibland ett slutrör måste svetsas på en ljuddämpare butik eller en erfaren svetsare.

Tvätta avgassystem tips regelbundet med vatten och tvål, och använda en hög kvalitet metall polish.


Relaterade artiklar


hur man installerar en bil mätare volt amp
laddtryckmätare setup
Du kan säkra en jeep sufflett?
hur man byter Bagagerumsmatta i en Nissan Sentra
hur man hittar måla färg i en Ford VIN
hur man installerar en bänk täcka
hur man installerar LED-lampor i din mustang spårvidd kluster 94-04
hur man målar stänkskärm nödraketer
hur man byter en stereo i en Dodge Caravan
ford mustang camber kit installation råd