steg-för-steg bilstereo installationsinstruktioner

steg-för-steg bilstereo installationsinstruktioner

Bilstereo installationen är en aktivitet kan du behöva lära sig att göra ett par olika skäl. Oavsett om du reparerar en fabrik stereo, som ersätter en felaktig enhet, eller uppgradera till en mer kompetent system, ta bort och installera en bilstereo har en rad förfaranden som är universella bland alla bilmärken och modeller. Du kan värva sig av en ljud-professionell, eller så kan du göra det själv och spara kostnaden för arbetskraft

Säkerhet

Innan något arbete på ett fordon komponent som knyts till elsystemet måste du koppla bort negativa batterikabeln. Den negativa kabeln är svart och ansluter den negativa batterikabeln till ramen eller fordonets chassi. Använd en Phillips-skruvmejsel för de flesta modeller, eller en 10 mm nyckel för andra (det vill säga tyska fordon) för att lossa kablarna klämman. Ta bort klämman från området minuskabeln tills arbetet är avslutat.

Efter byte av stereo, plats klämman runt negativa batterikabel och dra åt klämman tills den inte kan flyttas runt ledningen för hand.

Ta bort Stereo

Det förfarande för att få tillgång stereo varierar något mellan olika bilmärken och modeller. De flesta kräver att du tar bort instrumentbrädan trim som omger stereo. Detta kan göras med hjälp av en kåpa för att ta bort panelen. Vissa modeller kräver att du tar bort paneler i anslutning till stereon kåpa. För Ford och Mazda fordon, DIN avlägsnande verktyg behövs för att dra stereon från streck utan att behöva panelen tas bort. Rådgör med din bil bruksanvisning för specifika instruktioner.

När panelerna har tagits bort, ta bort alla skruvarna som håller stereo i sitt fäste. De flesta fordon kräva en Phillips-skruvmejsel medan andra kommer att tas bort med en 10 mm hylsa och spärrskaft. Efter skruvarna tas bort stereo kan dras från instrumentbrädan för hand. Dra stereo tillräckligt långt framåt så att anslutningarna på baksidan kan nås med handen.

Tråd grupper anslutna till stereo måste avlägsnas innan stereon är helt bort. Ta tag i kabeln grupper av plast bindemedel, inte ledningarna själva.

Installera det nya Stereo

Eftermarknad stereoapparater kanske inte passar perfekt i fästet på din bil. Att ge en standard öppning för att ta emot den nya stereon, sätter en universell frontpanelen adapter i streck öppning kvar av den gamla stereon. Mata trådsanslutning genom baksidan av frontpanelen adaptern medan du trycker den på plats.

Ansluta ledningarna till ett kabelnät adapter. Eftermarknad stereoapparater kommer inte alltid ha samma arrangemang för att ansluta kabeln grupperna. Kabelnätet adapter gör för en enhetlig plattform för att ansluta din bils ledningar till den nya stereon. Adaptern leder kommer att kännetecknas av förkortning eller färgkoda för att visa var att göra anslutningar. Anslut adaptern ledningsnätet till den nya stereon.

Sätt in den nya stereon i fronten adaptern. Stereo kommer att vara helt insatt när kanten på däcket är i jämnhöjd med trim av frontpanelen adaptern. Byt ut alla paneler som togs bort när du hämtar den gamla enheten.


Relaterade artiklar


hur man byter undre länkarmar på en GM lastbil
vad är o2 sensor?
dodge bort lastbil radio
hur du spårar ett fordon
hur du installerar en radio i en Chrysler
Hur man monterar en lastbil låda säng verktyg
Hur identifiera bromsljus
hur man installerar rubriker på en LS1
hur man kan öka hästkrafter på en 2006 Dodge Charger
hur man installerar främre fjädrarna