sätt att få mer dragkraft från min bil

sätt att få mer dragkraft från min bil

Fjädring och hjulen är de viktigaste delarna i en bil som påverkar dragkraft. Ändra dessa två system kan förbättra hanteringen i god och dåligt väder, oavsett vad din budget är. Kedjor, gunga barer, stötdämpare och fjädrar alla kan påverka förmågan av bilen för att överföra kraft från motorn till fyra knytnävsstora kontakta fläckar där däcken möter vägen

Du behöver:
bilklädslar .
Dator och skrivare.
Printable transferpapper papper.
Hushållens järn.

Skaffa dragkraft i dåligt väder

Däcken på bilen är de enda delar av fordonet i ständig kontakt med vägen. När det regnar eller snöar, däck som är utformade för att kanalisera vatten kan förbättra greppet genom att begränsa vattenplaning. Om du bor i ett område som tar emot ofta snöstormar och behöver kunna använda din bil, slirskydd är ett annat sätt att få dragkraft vid låga varvtal. Metallen kring däck kan bidra till att begränsa bilder, men de kan i regel endast användas vid hastigheter på 25-30 mph.

Ökad grepp i bra väder

Färre snö och stormar regn under våren och sommaren gör att det är dags att använda däck som har en finare mönsterdjup än all-season eller vinterdäck. Det gör att mer av däcket att hålla kontakten med marken.

Bortom hjul, kan du överväga avstängning ändringar under varmare väder när det är lättare att ta sig tid att arbeta på en bil eller skicka den till en reparationsverkstad. Till exempel kan fjädrar och stötdämpare som länkar varje hjul med chassit vara hårdare för att minska rörligheten bilen gör när den färdas över olika ytor. Ett styvare uppsättning kommer att öka dragning genom att hålla däcket mer bestämt i kontakt med underlaget, men rida kan kännas mer ojämn. Ett annat alternativ är att installera eftermarknaden anti-sway bar. De kan lägga styvhet till antingen främre eller bakre hjulparen, förhindra karossen från lutande svängar. En bakre anti-sway bar kommer att öka väggreppet för inuti bakhjulet vid hård varv, och kan göra en framhjulsdriven bil mindre sannolikt att sladda i kurvor.

Körstilen

De delar som du ändrar eller förbättra i din bil kan hjälpa den att bibehålla dragkraft vid dåligt väder eller i inspirerad körning, men att veta fordonsdynamik kan hjälpa till så mycket annan utrustning kommer. Race bilförare använda ett diagram som kallas friktion eller dragning cirkel för att mäta hur fort de kan vända sina fordon, men det finns fördelar för daglig bilanvändning. En bil som accelererar eller bromsar så mycket som möjligt är användning av däck till sina gränser. Du kan se detta om du föreställa dig en bil på en dra remsan som bara går i en rak linje. Vid normal körning, detta innebär att ju mer du använder bromsen eller gasen, desto mindre kan du vända bilen åt vänster eller höger utan att bilen börjar tappa greppet. Styrning försiktigt kan hjälpa till att förbättra dragning under dessa förhållanden.


Relaterade artiklar


Vilka är fördelarna med en fast bakaxel?
hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll för en 2002 Chrysler Town & Country minivan
hur säkra en husbil till en lastbil säng
hur man byter en kassett med en CD i en GM lastbil
hur man lyfter en Silverado torsion bar
turbo grenrör teori
fordonsindustrin bladguld tekniker
hur du tar bort en bilradio i en 1995 Toyota Camry
jämföra portabla navigationssystem
hur nyans baklyktor i en Cheva nyck