kol metalliska vs keramiska bromsbelägg

kol metalliska vs keramiska bromsbelägg

Keramiska bromsbelägg representerar de nyaste framstegen inom bromskloss teknik, men det betyder inte nödvändigtvis att de traditionella kol-metalliska kuddar är helt föråldrade

Historia

Carbon metalliska kuddar började ersätta traditionella asbestbaserade bromsbelägg i början av 1980-talet. Keramik började användas 1994.

Compounds

Carbon metallic använda ett block blandning som består av mineralull, Aramid (en polymer också används i skyddsvästar), cellulosa, hackad glas och stål. Keramik kuddar använder keramiska pulver, Aramid och andra plaster.

Buller

Keramik vibrera på en högre frekvens än vad som kan upptäckas av det mänskliga örat. Detta gör dem betydligt tystare i drift än skrika-benägen metallic.

Bromsdamm

Metallic kuddar använda ett ämne som är både svart och laddas med statisk elektricitet. Detta innebär att metallic ofta kappa hjul med svart sot, ett problem som keramisk Elektroderna är inte orsaken.

Performance

I allmänhet metallic har ett brett värmetal optimal prestanda, men kan försvinna väldigt snabbt vid höga temperaturer . Keramik arbeta i ett snävare intervall, men fungerar mycket bättre vid högre temperaturer broms.


Relaterade artiklar


hur pimp min BMW 325XI
hur du tar bort stammen talare från en BMW 325i
hur man gör egna tändkablar
hur tråd Extraljus som direkt till ett batteri
hur man installerar huva emblem
gas till elbil konvertering
olika färger för att måla en bil
vad är ziebart rostskydd material?
hur man bygger en snabb mustang
riktningar för att anpassa bilen interiör