keramiska bromsbelägg vs vanlig bromsbelägg

keramiska bromsbelägg vs vanlig bromsbelägg

Metalliska och semimetallic bromsbelägg gång var det enda alternativet för bil entusiasten, men keramik och keramiska kompositer börjar dominera branschen. Keramiska kuddar lösa många av problemen med metallic, med mycket få nackdelar

Du behöver:. .
Kryssmejsel
Kåpa borttagningsverktyget.
Förstärkare kabelsats.
Kabelstam adapter.
Drill.
Gummiringar.
Plastdistanserna.

Pad Syfte

Meningen med bromsbelägg är att skjuta eller klämma mot bromstrumman eller skiva för att sakta ner. Mjukare bromsklossar "bita" i rotorn och sluta bättre men tenderar att slitas ut snabbare.

Bromskraft

bromskraft av keramiska och metalliska kuddar varierar med temperaturen. Keramiska kuddar tenderar att sluta bättre när mycket varmt, och metallic fungerar bättre i kallare sortimentet.

Färgbeständighet

En keramisk platta starkaste punkt är dess förmåga att motstå "broms fade" eller en tendens att tappa prestanda under upprepad användning och efterföljande uppvärmning.

Wear

Även om både kuddar tendens att slitas i liknande omfattning, hjälper det keramiska s mjukare material yta för att förhindra skador på metall rotorer.

buller och damm

Keramik kuddar vibrera på en högre frekvens än det mänskliga örat kan upptäcka, och verkar därför tystare i drift än metallic. Dessutom orsakar keramiska kuddar inte den svarta "bromsdamm" inlåning av metallic.


Relaterade artiklar


hur man installerar en avlägsen oljefilter
hur man gör en bil har mer makt
vad du behöver veta när du köper ny bil däck
typer av färg vinyl tak
cherokee nyckellösa fjärrprogrammering instruktioner
hur säkra en husbil till en lastbil säng
hur du tar bort en bilradio i en 1995 Toyota Camry
hur man installerar tråd hjul
hur man kan minska ljudnivån inuti bilen hytter
hur man spelar in ett röstmemo under körning en 08 Nissan Altima