hur man installerar en kropp hiss på en jeep tj

hur man installerar en kropp hiss på en jeep tj

Installera en kropp hissen på din Jeep Wrangler TJ är ett bra sätt att få avslut behövs för större däck på en budget. Wrangler är en mycket kapabel terränggående fordon som kan ha nytta av en större uppsättning däck, vilket ger din Jeep fler avslut under axlarna och ramen. Body hissar finns i 1-tums, 2-tum, och 3-tums höjder så att du kan lägga till så mycket höjd som du behöver för din Jeep. Ju högre hissen, desto mer engagerade installationen kommer att bli, men även vid 3 inches, kropp hissar är den enklaste av alla hissar som ska installeras på din Jeep.

Du behöver:
Metric skiftnyckel som
. Penetrerande olja (om det behövs).
Breaker bar.
Phillips-skruvmejsel.
Domkraft.
Block av trä.
Hylsnyckelsats.
Momentnyckel.


1.
Leta kroppen montera bultarna under ramen av Jeep. Det finns 11 bultar som håller fast kroppen till ramen. En är under grillen, tre på vardera sidan, två är under den bakre tvärbalken, och två är placerade på bakre hörn av kroppen.
2.
Lossa alla 11 bultar men ta inte bort dem ännu. Du måste använda en brytare bar och stora uttag på dessa bultar. Om bultar i beslag eller rostiga, spraya skruvarna med penetrerande olja och låt dem sitta för en dag eller två.
3.
Öppna huven och ta bort fourbolts som håller kylaren och fan svepning till radiatorn stöd med hjälp av en hylsa och spärrnyckel eller skiftnyckel. Lean kylaren och fläkten svepning tillbaka mot motorn så de är ur vägen.
4.
Bort de fyra skruvarna som håller gas halsen tanken fyllmedel i den yttre plast trim på Jeep med en Phillips-skruvmejsel. Du måste ta bort påfyllningslocket för att få filler loss från kroppen.
5.
Demontera bulten som sitter under mitten av grillen. Installera inte nya blocket ännu. Flytta till passagerarna sidan av Jeep och ta bort de tre organ-mount bultar på den sidan.
6.
Ståndpunkt en träkloss under kroppen nära en av de fästen och lyft mot den med en domkraft. Hissa upp kroppen precis tillräckligt för att skjuta lyfta på klossar i ovanpå den ursprungliga fästen.
7.
Installera den nya längre bultarna som följde med lyft kitt. Lämna bultar lös för nu så att du fortfarande kan manipulera kroppen vid behov.
8.
Flytta till baksidan av Jeep och ta bort de fyra bultarna som finns där. Använd träkloss och Jack för att lyfta den bakre delen av kroppen och skjut lyfta på klossar på plats. Sätt i nya skruvar, lämnar dem lösa precis som du gjorde på de tre första skruvarna.
9.
Jack upp förarsidan och installera hissen block på tre fästen Här precis som du gjorde på de tre första. Installera den nya bultar och lämna dem lös för nu. Du kommer åt dessa senare i processen.
10.
Sätt hissen blocket på fästet sitter under kylaren stöd i framför Jeep. Installera den nya bulten som kom i paketet och dra åt den tills det är ordentligt.
11.
Start vid första bulten du installerat och dra åt skruvarna med en spärr och uttag. När du har skärpt alla bultar, gå tillbaka med en momentnyckel och moment bultarna till de specifikationer som följde med din kropp lyft kitt.
12.
Tillbaka kylaren och svepning med drop fästen och bultar som kom i ditt kit. Vissa människor kommer att välja att bara ändra svepning för clearance, men effektiviteten i din kylsystemet kommer att påverkas om du gör det.
13.
Installera tillägget röret i bränsle slangen enligt de specifikationer från satsen tillverkare. Det finns flera varianter på detta, men det i grunden handlar klippa slangen och lägga till förlängningsrör till slangen, metoden är olika för varje tillverkare
14
tillbaka påfyllningsröret till. . kroppen av Jeep med de fyra skruvarna du tog bort när du tog isär den. Använd en skruvmejsel och dra åt skruvarna.

Tips och varningar


 • Kontrollera kroppen montera bultarna på din Jeep efter 500 miles eller så av körning. Om de lossade alls, nytt moment för dem att de specifikationer som kom i ditt kit.
 • Vid lyft kroppen från ramen, se alla linjer, kablar, slangar och andra objekt under Jeep är tydliga så att inget skadas.


 • Relaterade artiklar


  vad är fisheye speglar?
  det bästa sättet att lägga till framförande till en Dodge Dakota
  ford nyckellösa fjärrprogrammering instruktioner
  hur man installerar 2g turbo timer
  hur man installerar en CD-spelare i en Ford kontur
  hur man ansluter en alpin bil cd-spelare till en Sony 10 cd-växlare
  hur man byter en vinsch rep
  hur du skyddar dimljus från skador
  hur du installerar en bänk i en sprinter skåpbil
  hur man installerar lammskinn klädsel i en Ford Taurus