hur man installerar en bil förstärkare till en fabrik radio

hur man installerar en bil förstärkare till en fabrik radio

I strävan att skapa en kraftfull bilstereo har du flera alternativ. Genom att installera en kvalitet stereo däck, uppgradering av högtalare och med hjälp av avancerade kablar, du kommer att gå längs vägen mot forma en top-notch-systemet. För att verkligen dra nytta av en stereo förmåga, sant bilstereo entusiaster vet att lägga till en förstärkare är ett viktigt steg i att ge en tydlig och kraftfullt ljud. Du kan lita på installationen av din förstärkare till en ljud-professionell, eller så kan du installera den själv för en bråkdel av kostnaden.

Du behöver:
kryssmejsel
. Kåpa borttagningsverktyget.
Förstärkare kabelsats.
Kabelstam adapter.
Drill.
Gummiringar.
Plastdistanserna.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln (eller jordkabel) från fordonets batteri. Grundstötningen kabeln är den svarta kabeln som ansluter fordonets batteri till fordonets ram. Använd en Phillips-skruvmejsel för att lossa kabelns klämman. Avlägsna klämma ur minuskabeln inlägget.
2.
Anslut terminalen förstärkaren ringen (från förstärkaren kabelsats) till pluskabeln på batteriet. Ta bort säkringen från amp ringkontakt tills installationen är klar. Dra kabeln från ringen terminalen till fordonets inre. Borra ett hål genom brandväggen i motorrummet. Placera en gummigenomföring i den nya öppna för att skydda ledningar.
3.
Bort bilens stereo för att komma åt anslutningarna på baksidan av enheten. Särskilda instruktioner för borttagning varierar mellan fordon. Konsultera din handbok för exakta förfaranden.
4.
Koppla ledningarna grupper från baksidan av stereon. Ta tag i grupper av plast bindemedel, inte ledningarna. Anslut kabeln grupper till en kabelnät adapter och ansluta adaptern till stereon. Kabelnätet Adaptern kommer att ge en enhetlig plattform för att ansluta komponenter av varierande märke och modell till stereon.
5.
Anslut signalkabeln och sätt på bly (ingår i förstärkaren ledningar kit) till kabelnätet adaptern. Kör båda kablarna till bakluckan på bilen. Använd en kåpa för att ta bort panelerna i dörröppningar av fordonet. Kablarna under mattor och ersätta panelerna för hand.
6.
Dra strömkabeln (från ringen polen på batteriet) för att stammen på motsatt sida av fordonet som signalkabeln.
7.
Anslut strömkabeln, signalkabel och turn-on leda till förstärkaren. Kör högtalarkabeln från förstärkaren till högtalarna du vill ha förstärkt. Använd stigar som fastställts av den bakre högtalare.
8.
Tillbaka stereon i stereo docka av instrumentbrädan. Rådgör med din bil bruksanvisning för installationsanvisningar.
9.
Anslut jordning kabeln till fordonets batteri. Placera grundstötningen kabelklämman runt minuskabeln inlägget. Dra åt klämman med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Sätt förstärkaren säkringen i säkringshållaren på förstärkaren ringkontakt.

Tips och varningar


 • Placera en plastdistans under förstärkaren vid montering under ett säte, för att Sörj för god ventilation.


 • Relaterade artiklar


  hur man håller kabeln hårt lindad på en vinschtrumman
  hjul & däck passar guide
  hur man byter en stereo i en Dodge Caravan
  hur tråd upp dimljus till BMW E36
  Hur man monterar en kastrull stål rulle
  vilka bilar har Bluetooth kapacitet?
  hur man gör en husvagn förtält
  hur man installerar ett tillägg ett löv
  hur man hittar en utväxling för racerbilar
  hur man installerar ett hjul täcka