hur man byter en stereo i en Dodge Caravan

hur man byter en stereo i en Dodge Caravan

Även familjen fordon sekundära mål i en värld av eftermarknaden stereo marknadsföring är Dodge Caravan en plattform som lämpar sig för ljudenhet uppgraderingar. Det kan också uppstå behovet av att ersätta Caravans stereo systemet på grund av fel i fabriken enheten. I båda fallen kan du anlita tjänster av en ljud-tekniker för att ersätta din stereo, eller du kan utföra bytet själv och spara kostnaden för arbetskraft

Du behöver:. .
Kryssmejsel
Kabelstam adapter.
Universal fronten adapter.
10 millimeter uttag.
Ratchet.


1.
Koppla Caravan negativa batterikabeln från den negativa leda med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Lossa kabelns klämma och ta bort helt kabeln från bly inlägget.
2.
Bort de två skruvarna på toppen på kåpa runt stereo med Phillips-skruvmejsel.

3.
Dra askkopp /mugghållaren från instrumentbrädan. Ta bort plast remsan överst i det öppnade facket för hand. Ta bort de två skruvarna bakom banden en Phillips-skruvmejsel. Dra hela kåpa fri från instrumentbrädan.
4.
Bort de två skruvarna på var sida om stereon fästet med en 10 millimeters uttag och spärrfunktion. Dra stereo från instrumentbrädan tillräckligt långt så att anslutningar på baksidan kan nås för hand.
5.
Dra kabeln grupper från fabriken stereo för hand. Ta tag i plast bindemedel, inte ledningarna själva.
6.
Sätt fronten adaptern. Träd wiren grupper genom baksidan av adaptern. Anslut kabeln grupper till kabelnätet adaptern. Adaptern kommer vara tydligt märkt för att visa var lämpliga anslutningar skall göras, antingen genom färgkod eller förkortningar
7
Anslut adaptern ledningsnätet till den nya stereon. . . Sätt in stereo i fronten adaptern tills jäms med adapter trim.
8.
Tillbaka kåpa som omger stereo. Skruva i de två skruvarna ovanför askkoppen facket med en Phillips-skruvmejsel. Byt plastremsan ovanför askkoppen för hand. Skruva i de två skruvarna ovanför stereon för att slutföra streck trim ersättning.
9.
Anslut den negativa kabeln till den negativa leda av Caravan batteri. Använd en Phillips-skruvmejsel för att dra kabeln klämman runt ledningen. Klämman måste skärpas på så sätt att klämma inte kan flyttas runt ledningen för hand.

Tips och varningar


 • nya stereo ska dimensioneras enda DIN att passa in i Caravans stereo docka.


 • Relaterade artiklar


  hur man tråd en Wolo horn
  installationsanvisningarna för mottagare pionjär bil
  hur du tar bort stammen talare från en BMW 325i
  information om en bils kall luftintag
  raybestos keramiska bromsbelägg vs kuddar fabrik
  hur man tråd en eftermarknad stereo i en 1998 mustang
  momentomvandlare förklaras
  2005 Honda Civic radio avlägsnande
  hur man installerar chevy Silverado klädslar
  hur du tar bort ratten från en Cheva S10