diy Acura TSX kall luftintaget

diy Acura TSX kall luftintaget

TSX är en sportig sedan tillverkas av Acura och allmänt tillgänglig över hela världen. Även redan försedda med mer än 200 hästkrafter, kan vissa ägare vill gå ännu längre för att maximera sin bils prestanda genom att lägga till en kall luftintaget, vilket ger kallare luft i motorn och bränner mer effektivt på grund av dess ökade densitet. Kall luft intag från namn märken som K N kan sälja för hundratals dollar på återförsäljare, men, tro det eller ej, du kan göra din egen med en tur till järnaffären på en bråkdel av priset.

Material

Eftersom du huvudsakligen bara är att ersätta rutan lager luft i bilens motorrum med en mer direkt väg för luften att resa Du behöver två delar i rörledningar, ca 2,5 inches till 3 inches i diameter och ca 2 meter lång. De kan vara tillverkade av ABS-plast, eller mer helst, aluminium eller stål. Du behöver också två gummi koppel, som är som gummi ärmar, som också är 2. 5 inches till 3 inches i diameter, vilket överensstämmer med bredden på dina rör. Du behöver också fem rörhållare, eller slangklämmor som de ibland kan kallas, som kan dras åt med en platt skruvmejsel. Slutligen behöver du ett koniskt filter att gå på i slutet av ditt intag. Köper dessa från antingen fordonsindustrin del av en järnaffär eller bara en standard bildelar butik.

Construction

Konstruera intaget är mycket enkel. Anslut bara två stycken rör med gummi kopplingar och dra åt anslutningen med två av slangklämmor. Lämna ca 2 inches av utrymme, men i mellan rören så att du kan böja gummi avsnittet som slutet av intaget kommer att behöva doppa ner under bilens motorrum. Välj vilken ände av nu längre, flexibla röret du vill ta i luften och hålla fast den koniska filter på den, säkra den, tillsammans med en slangklämma. Nu har du skapat ditt intag, och allt som är kvar att göra är att installera det.

Installation

först bort rutan beståndet luften. Detta kan oftast göras ganska lätt och är helt enkelt en fråga om unbolting den från dess plats i din motor. Se bilens manual om du har problem med detta steg. När rutan är låste upp, bör det lyfta lätt, slang och allt, ur bilen. Nu, med hjälp av annat gummi kopplet, anslut den fria änden av intaget du skapade i steg 2 till motorns spjällhuset, som är den stora rund öppning under luftbox du tog bort, det är där luften kommer in i motorn. Dra åt intaget till spjällhuset med de sista två slangklämmor och sedan leda den andra änden av ditt intag, med filter, ner under din motorrummet så att filtret vilar på de inre läppen av din fender. Startar bilen och rev motorn, det borde ha ett trevligt vrål och hästkrafter bör ökas med cirka 5 procent och 7 procent under normala omständigheter.


Relaterade artiklar


hur man gör Färgtoning
RODERHAKE vs boll
hur du ansluter ett extra batteri i en bil ljudsystem
hur du installerar en laddtryckmätare på en Audi
hur man hittar en utväxling för racerbilar
Sirius radiosignal problem
anvisningar för användning av en hiss rullstol van
ford mustang inredningsidéer
spole overs vs sänkningsfjädrar
hur du tar bort stereon i en Dodge Neon