Vad är Växelreglage?

Vad är Växelreglage?

De flesta bilar har någon form av mekanisk skiftande enhet, särskilt bilar med manuell växellåda. Utformningen av en shifter kan förändra hela karaktären av en bil, från stadens kryssare till travet Bruiser

Manuell växellåda layout

manuella växellådor använder ofta reglage som färdas i ett "H" mönster. Till exempel skulle en tre-växlad manuell förmodligen gå: första växeln i det övre vänstra, andra växeln i nedre vänstra, tredje växeln i det övre högra och vända i nedre högra hörnet.

Automatisk Växelreglage

En automatisk växelreglaget order är vanligtvis (framifrån): Park, Neutral, Reverse, Drive, Overdrive-Off och Low. Många använder en sekundär port avstyckades från Drive som gör att föraren kan manuellt välja växel.

Kasta

Generellt sett är en kortare växelspak möjliggör snabbare växling på en manuell växellåda bil men gör det svårare att "makten -skift. "

Omvänd Lock-Out

De flesta typer av reglage har en bestämmelse som hindrar dem från att sätta i backen utan styrinrättning med säkerhet spak eller knapp av något slag.

Ratcheting

Prestanda automatisk golvet reglage har ofta en spärranordning som förhindrar att föraren från att röra sig upp mer än ett redskap vid en tidpunkt då manuellt växling.


Relaterade artiklar


hur man byter en högtalargallret på en Camry
hur man installerar ett utfällbart hoppa plats
hur man får mer kraft i min Toyota husbil
kolfiber avgassystem tips
hur man installerar en auto gauge mätare öka
Hur får man en bra grund på en bil antenn
hur är vita väggen däck gjort?
Hur du tar ut en jeep radio
historia köpmännen däck
hur man installerar tråd hjul